Home

Amber voor één dag de baas in de kinderopvang

24 januari 2020

Hoe zou het zijn om écht de baas te zijn? Dat heeft Amber van 13 jaar op donderdag 23 januari uitgezocht. Zij nam voor één dag het stokje over van directeur Annemiek de Jong en was verantwoordelijk voor Kinderopvang BijDeHand. “De overgang van de basisschool naar de middelbare school moet makkelijker”, aldus Amber.

Na een ontbijt, rondleiding en brainstorm, presenteerde Amber, samen met andere jonge bazen ideeën over hoe de overgang van de basisschool naar de middelbare school makkelijker kan. “We kunnen op de buitenschoolse opvang (BSO) als uitje naar de middelbare school”, was één van de ideeën. Amber vertelde ook dat een BSO voor de eerste en tweede klas van de middelbare school ook een goed idee zou kunnen zijn. “Je kunt dan huiswerkbegeleiding aanbieden en zorgen dat elke leerling voldoendes haalt!”

De Baas van Morgen

“Het project Baas van Morgen van JINC sluit naadloos aan op de waarden van Kinderopvang BijDeHand: stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud”, zegt Annemiek de Jong. De organisatie heeft jongerenparticipatie hoog in het vaandel staan. “Kinderen leren door te doen. Meedenken, onderhandelen, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn vaardigheden die nodig zijn voor je toekomst en bijdragen aan je talentontwikkeling. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde!”  En de kinderopvangorganisaties leerden zelf ook wat van Amber. “Een frisse kijk van deze jonge talenten geeft ons nieuwe inzichten in de branche.´