Nieuws>

Beachvolleyballen in Nesselande

6 juni 2019

Bovenhands gooien? Of juist onderhands? En hoe serveer ik het beste? De kinderen gaan het de komende zomer allemaal leren. Zij krijgen namelijk iedere donderdag les in beachvolleybal. En niet van zomaar iemand.

Beachvolleyballen met Nederlands kampioen

Wij willen de kinderen graag stimuleren om actief in de buitenlucht bezig te zijn. Daarom zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met Beach Club Rotterdam in Nesselande. Op die locatie kunnen de kinderen naar hartenlust aan de slag. 9-voudig Nederlands kampioen en 3-voudig deelneemster aan de Olympische Spelen Rebekka Kadijk, geeft de kinderen in de zomerperiode les.

Samenwerken

Het mooie beachvolleybalveld in Nesselande is natuurlijk een perfecte plek voor de clinics. “De fijne ligging aan het water van de Zevenhuizerplas maakt het telkens weer een feestje om hier te komen”, vertelt Marjon Benard, locatiemanager bij BijDeHand, enthousiast. Met spelletjes en oefeningen, leren de kinderen de basisbeginselen van de sport. Hierbij staat niet alleen de sport zelf centraal, maar bijvoorbeeld ook het samenwerken in teamverband. “Dát is iets waar kinderen veel van leren en wat zij in hun verdere leven goed kunnen gebruiken”, vult Sandra Vreeken, pedagogisch medewerker, aan.