Veelgestelde vragen

1. Ik ben zwanger en ik wil kinderopvang. Wat moet ik precies doen?

U kunt uw kind voor het kinderdagverblijf inschrijven zodra de vermoedelijke geboortedatum bekend is. De kans is groot dat wij u voor die tijd al een plaats kunnen aanbieden. Is dat niet het geval, dan zoeken wij in overleg met u naar alternatieven. Het kan zijn dat we u tijdelijk een ander aanbod doen bijvoorbeeld opvang op andere dagen of op een andere locatie.

Alle informatie over kinderopvang via BijDeHand vindt u op deze website. U kunt ook ons informatiepakket opvragen bij één van onze medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies via 010 251 80 76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u uw kind direct inschrijven? Vult u dan het inschrijfformulier in.

2. Welke mogelijkheden biedt BijDeHand?

• opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar (kinderdagopvang)
• opvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar (peuteropvang)
• opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang)
• vakantieopvang

3. Wanneer kan ik mijn kind inschrijven voor de buitenschoolse opvang?

U kunt uw kind het best zo snel mogelijk inschrijven. De kans is dan het grootst dat wij uw kind op de gewenste datum een plaats kunnen aanbieden. Is dat niet het geval, dan zoeken wij in overleg met u naar alternatieven. Het kan zijn dat we u tijdelijk een ander aanbod doen bijvoorbeeld opvang op andere dagen of op een andere locatie.

4. Ik ben alleenstaand. Ontvang ik nu een extra vergoeding?

Als alleenstaande ouder komt u, indien u aan de overige vereisten voldoet, in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van de toeslag wordt bepaald op basis van uw jaarinkomen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de Belastingdienst.

5. Zijn de kosten van kinderopvang voor mijn tweede kind gelijk?

De daadwerkelijke kosten voor kinderopvang zijn voor elk kind hetzelfde. Wel is de tegemoetkoming van de Belastingdienst voor een tweede of volgend kind aanzienlijk hoger dan die voor het eerste kind. Zo blijft kinderopvang ook voor tweede en volgende kinderen betaalbaar. Wij helpen u graag als u vragen heeft over de kosten van kinderopvang en de tegemoetkoming. Neem contact op met één van onze medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies via 010 251 80 76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6. Hoe vraag ik kinderopvangtoeslag aan?

Meestal kunt via de Belastingdienst een tegemoetkoming voor de kosten van kinderopvang ontvangen. U dient deze tegemoetkoming zelf aan te vragen. De Belastingdienst stort de bijdrage in maandelijkse termijnen op uw rekening. Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, is van veel zaken afhankelijk. Er wordt gekeken naar de uren die u afneemt en het uurtarief dat u betaalt. Maar ook naar hoeveel uren u werkt, wat uw inkomen is en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Hiervoor wordt een vergoedingstabel gebruikt. Wij helpen u graag als u vragen heeft over de kosten van kinderopvang en de tegemoetkoming. Neem contact op met één van onze medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies via 010 251 80 76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7. Krijg ik ook een tegemoetkoming van de Belastingdienst als ik niet het hele jaar werk?

Nadat u gestopt bent met werken, heeft u vanaf 1 januari 2015 nog recht op zes maanden kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de Belastingdienst.

8. Hoe kan ik opzeggen?

Opzeggen geschiedt bij voorkeur per de 1e of de 16e dag van de maand. U kunt hiervoor gebruik maken van ons opzegformulier. Zie voor meer informatie onze Algemene Voorwaarden.

Zit uw vraag hier niet tussen?

Dan kunt u uw vraag stellen via 010 251 80 76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.