Home

Coronanieuws

De afgelopen periode is de situatie in Nederland ingrijpend veranderd. Het coronavirus houdt iedereen bezig en de ontwikkelingen en maatregelen volgen elkaar in snel tempo op. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van wat dit voor gevolgen heeft voor u en onze kinderopvang.

Op deze pagina bundelen wij onze coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie.

Onze ouders worden ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Vragen

Heeft u vragen over noodopvang na 8 juni neem dan contact op met de gemeente of stuur een e-mail naar info.corona@swkgroep.nl. Heeft u vragen over de compensatieregeling van uw kosten voor kinderopvang? De meest gestelde vragen daarover hebben wij hier voor u beantwoord.

Mocht u andere vragen hebben, bijvoorbeeld omdat u een vitaal beroep uitoefent en kinderopvang nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van de afdeling Klantcontact & Advies.

Laatste nieuws over het coronavirus

FAQ compensatieregeling kosten kinderopvang

9 juli 2020

De overheid heeft besloten ouders te compenseren voor hun kosten aan de kinderopvang, nu deze gesloten is. Kort gezegd komt de regeling hierop neer: wanneer u de factuur voor april betaalt en uw kinderopvangtoeslag heeft ontvangen, krijgt u uw eigen bijdrage terug. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de tegemoetkomingsregeling van de overheid. …

Een laatste corona-update

12 juni 2020

De afgelopen periode hebben wij u op de hoogte gehouden van alle maatregelen en bijkomende aanpassingen als gevolg van het coronavirus. Inmiddels is een nieuwe fase aangebroken. Na de volledige openstelling van de opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de aangepaste buitenschoolse opvang op 11 mei, zijn we vanaf 8 juni op …

Alle kinderen weer welkom!

11 mei 2020

Het is een dankbare taak, zorgen voor de kinderen van ouders met een vitaal beroep. Toch werden de andere kinderen ook gemist. Vanaf 11 mei mogen álle kinderen bij Kinderopvang BijDeHand weer naar de opvang. En daar kijkt iedereen enorm naar uit.

Belangrijke informatie opengaan kinderopvang vanaf 11 mei

1 mei 2020

Wij informeren u hierbij uitgebreid over hoe wij op aangepaste wijze op 11 mei onze deuren openen. De kinderdagverblijven en de peuteropvang gaan weer volledig open, de buitenschoolse opvang (BSO) gaat aangepast open. Geef daarom voor 6 mei uw schooldagen door, zodat wij de BSO kunnen plannen.

De kinderopvang gaat weer open op 11 mei!

24 april 2020

Dinsdagavond 21 april heeft de overheid besloten dat de kinderopvang en basisscholen op 11 mei weer opengaan. We zijn er blij mee dat we alle kinderen straks weer mogen opvangen. We zullen u volgende week uitgebreid informeren over de verdere details en spelregels van hoe wij opengaan zodat u en uw kind(eren) weten waar ze …

Informatie openstelling Kinderopvang BijDeHand

15 april 2020

In overleg met de gemeente heeft Kinderopvang BijDeHand de kinderopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen ingericht. Om zo de maatregelen van het kabinet goed te kunnen uitvoeren. Wat betekent dit voor de opvang van uw kind(eren)?

Compensatie eigen bijdrage kinderopvang: wat weten we nu

14 april 2020

De Rijksoverheid heeft besloten ouders te compenseren voor de kosten van kinderopvang van 16 maart t/m april 2020. Ook indien u gebruikmaakt van de noodopvang. We zijn nog in afwachting van de juiste spelregels en uitvoering van de definitieve regeling. Wat is wel duidelijk?