Home

Aangescherpte coronamaatregelen op locatie

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt door de Rijksoverheid. Dit heeft ook invloed op ons als kinderopvangorganisatie en op onze locaties. Tevens is de beslisboom aangescherpt op 22 november. Wat houdt dit in voor de kinderen, ouders en medewerkers op onze locaties?

Basismaatregelen op locatie
Wij houden ons op de locatie aan alle basismaatregelen. Zo blijven onze locaties zo gezond als mogelijk voor de kinderen, onze medewerkers en alle ouders. Op locaties waar 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, haalt de pedagogisch medewerker de kinderen buiten op. De groepsruimte is voorbehouden aan de groep. Daarom zijn alleen de geplaatste kinderen en de medewerkers daar welkom. Tevens vragen wij alle ouders om op de locaties binnen een mondkapje te dragen.

De belangrijkste wijzigingen in de beslisboom
Op 22 november is de beslisboom corona voor de kinderopvang gewijzigd. De belangrijkste wijzigen zijn:

  1. Iedereen (kinderen, medewerkers en ouders) moet thuisblijven als een huisgenoot corona heeft. Ook als je gevaccineerd of van corona hersteld bent.
  2. Kinderen van 0 tot 4 jaar die nauw contact hadden met iemand die corona heeft, mogen alleen naar de opvang als zij geen verkoudheidsklachten hebben.
  3. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar die nauw contact hadden met iemand die corona heeft, blijven thuis en laten zich testen.
  4. Kinderen tot 13 jaar die in dezelfde groep zitten als een besmet kind of medewerker (geen nauw contact) mogen alleen naar de opvang als zij geen verkoudheidsklachten hebben. Zijn zij zelf minder dan 6 maanden geleden positief getest op corona? Dan hoeven zij niet thuis te blijven als zij nauw contact (categorie 2) hebben gehad met iemand met corona.
  5. Volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar.

U vindt de aangepaste beslisboom op de website www.boink.info/beslisboom.

Blijf gezond. Wij hopen op uw begrip.