Home

Geplande stakingen FNV en update van de coronamaatregelen

Op donderdag 8 juli is er een landelijke stakingsdag in de kinderopvang. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft zijn leden in de kinderopvang opgeroepen om het werk neer te leggen. Staken is een grondrecht. Wanneer er pedagogisch medewerkers willen staken, respecteren wij dat.

Wat betekent dit voor uw opvang op die dag?
Staken mag alleen als de staking schriftelijk bij de werkgever is aangezegd. Vandaag is dat voor meerdere locaties gebeurd. Helaas kunnen wij dus niet uitsluiten dat sommige locaties geheel of gedeeltelijk sluiten op donderdag 8 juli 2021. Zodra wij weten of er op de locatie van uw kind gestaakt wordt, en wij over moeten gaan tot gehele of gedeeltelijke sluiting, hoort u dat van uw locatiemanager.

Wat als er op mijn locatie gestaakt wordt?
Afhankelijk van het aantal pedagogisch medewerkers dat wil werken, gaan we over tot een gehele of gedeeltelijke sluiting van de locatie. Onze inzet is er altijd op gericht om uw kind op te vangen. Ook als er gestaakt wordt. Maar of dat lukt, is afhankelijk van de omvang van de staking. Als er te weinig pedagogisch medewerkers zijn, kunnen wij de veiligheid van uw kind en de kwaliteit van de kinderopvang niet garanderen.

Mocht de locatie moeten sluiten, hoort u dit direct van uw locatiemanager. Wij stellen hier een ruiltegoed voor deze dag tegenover. Dan kunt u uw opvangdag later dit kalenderjaar in overleg met uw locatiemanager inhalen. Voor donderdag 8 juli zult u dan, tot onze spijt, een andere oplossing moeten zoeken.

Update coronamaatregelen
De coronacijfers zien er gunstig uit en daarom gaat er steeds meer open. Tijd voor een update. Al onze eigen veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. Behalve het werken in cohorten, ook wel bekend als bubbels. Dat is niet meer noodzakelijk.

Anderhalve meter blijft de norm
Er kan steeds meer. Maar wel op anderhalve meter. Dat geldt natuurlijk ook op onze locaties. Omdat deze regel lastig te handhaven is binnenin de locaties, continueren wij vooralsnog de overdracht bij het hek of de toegangsdeur. Concreet betekent dit dat u als ouder niet de locatie mag betreden. De veiligheid voor de kinderen en de medewerkers blijft voorop staan.

Reizen naar het buitenland
Gaat u op vakantie naar het buitenland? Geniet ervan! Let op de kleurcodes en reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Soms moet u bij terugkomst in Nederland in quarantaine. Dan kan uw kind natuurlijk niet naar de opvang komen. U vindt de actuele reisadviezen hier.