Home

Goed voorbereid met de kinderen naar de teststraat

Brancheorganisatie Kinderopvang en GGD GHOR Nederland begrijpen dat het spannend is voor jonge kinderen om getest te worden. Om het minder spannend te maken is er nu een voorlichtingsfilm gemaakt zodat kinderen en ouders weten hoe een coronatest verloopt en wat ze kunnen verwachten.

 

Voorbereiding
Op de testlocatie nemen ze extra de tijd voor het testen van jonge kinderen. Het advies luidt om kinderen van tevoren te vertellen over de beschermende pakken, dit kan namelijk best een beetje eng zijn. Het is toegestaan om je kind op schoot te nemen tijdens het afnemen van de test en ze af te leiden met bijvoorbeeld een filmpje, speelgoed of het zingen van een liedje.

Diploma
In de voorlichtingsfilm is te zien dat ouders en kinderen worden ontvangen door een deskundige medewerker van de GGD, die uitgebreid de tijd neemt om ze op het gemak te stellen. Na wat gekriebel zit de test er alweer op. ‘Het viel hartstikke mee, de test was zo voorbij!’, aldus een van de ouders na afloop. De kinderen waren de test al snel vergeten: omdat ze zo dapper krijgen ze na afloop een mooi diploma en een setje kleurpotloden.