Nieuws>

De spanning loopt op: finale van koninklijke schaakstrijd

3 mei 2019

Een strijd tussen koningen en koninginnen, gestreden door kinderen. Op 29 april bereikt deze zijn hoogtepunt: de finale van het schaaktoernooi van Kinderopvang BijDeHand. De afgelopen tijd hebben de kinderen van de buitenschoolse opvang leren schaken. En de kinderen van 7 jaar en ouder voeren het geleerde direct uit tijdens een groot schaaktoernooi. Albert van BSO-locatie Geelkruid mag zich de schaakkoning van Kinderopvang BijDeHand noemen.

Beste schaker van Kinderopvang BijDeHand

Oefenen. Nadenken. Weer een zet. Wat moet ik hierna doen? De kinderen van zeven jaar en ouder van Kinderopvang BijDeHand hebben de afgelopen tijd hard geoefend met schaken. Na weken van vele oefenpartijen en voorrondes op de locaties was het vandaag zover: de finale bij Kinderopvang BijDehand van het SWKGroep Schaaktoernooi. Wie heeft de denksport het beste onder de knie en wordt de schaakkoning(in) van Kinderopvang BijDeHand? Wilfred den Breejen, combinatiefunctionaris schaken, deelde voor aanvang zijn tips en tricks met de deelnemers. De kinderen kraakten hun brein om steeds de beste meesterzet te doen. Na hele spannende partijen kwamen er vier winnaars naar voren. Uiteindelijk kan er maar één de allerbeste zijn. Albert van BSO-locatie Geelkruid mag Kinderopvang BijDeHand vertegenwoordigen in de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Hij ontving zijn prijs uit handen van niemand minder dan Wilfred den Breeijen. Naast een mooie ervaring gingen alle deelnemende kinderen naar huis met een goed gevulde goodiebag!

Positieve effecten voor het brein

Bij Kinderopvang BijDeHand staat alles dit jaar in het teken van Body & Brains. Voor de SWKGroep, waar BijDeHand onderdeel van is, was de keuze om een groot schaaktoernooi te organiseren dan ook niet moeilijk. De sport heeft namelijk tal van positieve effecten; het stimuleert de hersenen en daagt het brein uit. Er worden allerlei verbindingen aangelegd, dat zijn weer anderen dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer wordt waardoor kinderen creatiever worden en sneller problemen kunnen oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. En, schaken is ook vooral erg leuk! Jong en oud kunnen leren van deze eeuwenoude strategische sport.