Nieuws

Eerste Opperdepop Festival ook voor honderden kinderen een geweldig succes

18 september 2019

Dansen op muziek, lekkere dingen maken én eten, creatief met knutselen, graffiti kunst maken, schaken of lekker chillen in de Hang-Out. De ingrediënten voor een topavond voor kinderen én jongeren tijdens het eerste Opperdepop Festival van Lansingerland.

“Ben je wel eens met je ouders mee naar een festival geweest?” vraagt Marjon Benard, locatiemanager bij Kinderopvang BijDeHand. “Die staan te genieten van de muziek en bij te praten met bekenden. Logisch, maar wat doe jij dan?” Buurtwerk en Kinderopvang BijDeHand, beiden onderdeel van de SWKGroep, hebben – als partners van Opperdepop Festival – de oplossing. Zij zorgen voor het vermaak van de jongste bezoekers. Gedurende twee avonden hebben meer dan 650 kinderen en jongeren deelgenomen aan de speciaal voor hen georganiseerde activiteiten.

Kidspaviljoen thuisbasis voor kinderen

Een grote tent was de thuisbasis voor de jongste kinderen. In dit Kidspaviljoen was van alles te doen. “Het tegeltjes schilderen was het populairst”, zegt Marjon. “Kinderen maakten de mooiste tekeningen en schreven leuke wijsheden op de tegels die Jan Groen had aangeboden.” Zoals Opperdepop een mix was tussen muziek en eten, ontbraken ook in het Kidspaviljoen de lekkernijen niet. “Er waren poffertjes, pizza’s en popcorn. Alle activiteiten waren afgestemd op kinderen tussen 4 en 12 jaar.”

Opperdepop Hang-Out

Jongeren die het Kidspaviljoen zijn ontgroeit konden terecht bij de Opperdepop Hang-Out. “We hebben de artistieke kant van de Lansingerlandse jeugd ontdekt”, vertelt Andrea Kramp, buurtwerker en mediacoach van Buurtwerk, organisatie van de Hang-Out. “Onder leiding van een echte graffiti-artiest, leerden de jongeren de mooiste beelden te spuiten.” Verder werd de kennis getest. “Er was een Pubquiz waar fanatiek aan deelgenomen werd en de jongeren konden raden hoeveel suikerklontjes er in hun favoriete drankje zit. Het waren toffe dagen!”.

Kinderopvang bij De Vuurvlinder

Ouders die hun kinderen niet mee wilde nemen naar Opperdepop konden op vrijdag bij Kinderopvang BijDeHand in Berkel terecht. ”Onze buitenschoolseopvanglocatie De Vuurvlinder was speciaal langer geopend”, vertelt Touria Madmar, adjunct locatiemanager bij Kinderopvang BijDeHand. “Nadat we prachtige sieraden en pasta hadden gemaakt, hebben we onze pyjama’s aangetrokken om lekker film te kijken. Het was heerlijk huiselijk!“