Nieuws>

Gekke, bijzondere en mooie uitdagingen tijdens de Buitengewone Body & Brains-dag bij Kinderopvang BijDeHand

14 mei 2019

Nieuwe regels voor een bordspel bedenken, letters maken met je lijf, voorwerpen verplaatsen zonder je handen te gebruiken of een eigen puzzeltekening maken. Zomaar wat uitdagingen voor de kinderen van tijdens de Buitengewone Body & Brains-dag afgelopen week.

Voor ieder wat wils

Je lijf en brein uitdagen, dat was het doel van de Buitengewone Body & Brains-dag. De kinderen kregen achter elkaar verschillende uitdagingen. Doel was zo snel mogelijk alle ‘challenges’ volbrengen. Telkens als zij een challenge voltooid hadden, kregen zij weer een nieuwe uitdaging via de mail. Opperste concentratie was dus vereist. De uitdagingen waren zowel voor de kinderen van de buitenschoolse opvang als voor de jongere kinderen op het kinderdagverblijf. Vooral het maken van letters met je lijf was populair. “De kinderen hadden niet lang nodig om de woorden te maken die in de opdrachten stonden”, vertelt pedagogisch medewerker Sarah enthousiast.”

Mens-erger-je-niet

Bij een andere uitdaging werden bekende bordspellen net even anders. “De kinderen verzonnen hun eigen regels bij bekende spellen”, vertelt Sarah. Om te ontdekken of de zelfverzonnen regels ook werkten, speelden ze de spellen ook. “Veel kinderen kozen er bij Mens-erger-je-niet voor de regel dat je zes moet gooien om een pion op het bord te zetten, te schrappen. Zo ging het spel veel sneller. Slim, want zo werd de challenge ook sneller opgelost. En minder mensen ergerden zich.

Een jaar lang alles over Body & Brains

De Buitengewone Body & Brains-dag kwam niet uit de lucht vallen. Alles staat dit jaar in het teken van Body & Brains bij BijDeHand. De kinderen worden een jaar lang meegenomen in de wereld van optische illusies en hersenkrakers. Ook gezond eten, sporten, relaxen en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod. De Buitengewone Body & Brains-dag en bijbehorende activiteiten pasten hier dan ook perfect bij.