Nieuws>

Kinderopvang BijDeHand organiseert eigen theater

8 mei 2019

Op dinsdag 30 april was het zover: maar liefst 400 kinderen genoten van het allereerste BijDeHand Theater. Locatie De Kunstenmakers vormde het toneel voor drie theatershows. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar genoten van een fantastisch verzorgde voorstelling: ‘Piraat gestrand’, uitgevoerd door Theater Fantast.

Dansen en zingen tijdens het voorprogramma

De zaal was al snel gevuld met opgetogen kinderen en begeleiders. Gelukkig hoefde zij niet lang te wachten want voordat de show begon, werd het publiek meesterlijk vermaakt door Clown Kiekeboe. De clown danste samen met Hello Kitty, een Minion én de SWKGroep-mascotte teQ op de leukste kinderliedjes die iedereen uit volle borst meezong. Ook werden de meest spectaculaire dansmoves uit de kast getrokken.

Voorstelling ‘Piraat gestrand’

En toen was het tijd voor de echte voorstelling … schatten zoeken, grappen met vogel Vic en goocheltrucs leren van de gestrande piraat: de kinderen genoten volop van alle activiteiten die bij de interactieve voorstelling hoorden. Zij kregen ook nog een lesje in het piraat zijn: grommend, met scheve mondhoeken en turend door verrekijkers liepen de kinderen samen met de piraat door de zaal. Ook tijdens de voorstelling waren de kinderen erg vrolijk en opgetogen. Sommigen kinderen waren zo enthousiast dat zij nauwelijks op hun stoel konden blijven zitten. Geen probleem: zij kregen alle ruimte om zich helemaal uit te leven.

Opvallende activiteiten

Kinderopvang BijDeHand weet goed hoe leuke en bijzondere activiteiten georganiseerd moeten worden. Zo werd er in december al een disco georganiseerd, speciaal voor kinderen van 8 jaar en ouder. Momenteel is er, geheel passend bij de themajaar Body & Brains, een schaaktoernooi aan de gang. Ook opvallende samenwerkingen gaat BijDeHand niet uit de weg: in maart werden de handen ineengeslagen voor een samenwerking met hockeyclub OMHC.