Home

Kinderopvang blijft gesloten t/m 28 april, behalve voor ouders met een vitaal beroep

1 april 2020

Op dinsdag 31 maart maakte de overheid bekend dat de sluiting van scholen en de kinderopvang verlengd is. Dit betekent dat u uw kind tot en met 28 april niet naar de kinderopvang kunt brengen. Wanneer u een vitaal beroep heeft of werkzaam bent in een vitaal proces mag u uw kind nog wel naar de opvang brengen. Uw kind is bij ons uiteraard in goede handen en wij zorgen voor een fijne dag.

We missen de kinderen die nu niet kunnen komen inmiddels enorm. Maar met allerlei initiatieven proberen we contact te houden. We maken filmpjes en plaatsen regelmatig berichtjes op social media. Wij begrijpen de impact van de maatregelen op u en uw kind, maar we weten ook waarom deze maatregelen nodig zijn. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Nieuw: 24-uurs noodopvang

Op locatie Woeste Willem & Lieve Lotte kunnen medewerkers van onder andere het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel sinds deze week terecht voor 24-uurs noodopvang.

De 24-uurs noodopvang is voor alle ouders die in het IJsselland Ziekenhuis werken én voor ouders die niet in het ziekenhuis werken maar wél een vitaal beroep hebben. Ook kinderen van ouders met een vitaal beroep die niet in Rotterdam wonen, maar wel werken, zijn van harte welkom. Hier vindt u meer informatie over deze 24-uurs opvang.

Maatregelen op een rij

Behalve de verlenging verandert er niets aan de maatregelen. Daarom voor de duidelijkheid de maatregelen nog even op een rij:

De kinderopvang (0 tot 12 jaar) is gesloten, behalve voor mensen met een vitaal beroep

Alle locaties voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang zijn gesloten. Alleen voor mensen met een vitaal beroep zoals door de overheid is vastgesteld, is de opvang geopend. Hier vindt u een overzicht van de geopende locaties en de meest recente informatie.

Wat als uw kind ziekteverschijnselen heeft

Onze medewerkers staan soms voor de moeilijke taak om de aan hen toevertrouwde kinderen niet toe te laten of tussentijds te laten ophalen. Zij volgen hierin strikt de aanwijzingen van het RIVM. Wij vragen hiervoor uw begrip.
Als uw kind last heeft van (neus-)verkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts (vanaf 38°C), benadrukken wij dat uw kind thuis moet blijven, ook als u een vitaal beroep heeft. Ook als iemand in uw gezin koorts heeft, moet het hele gezin in thuisquarantaine verblijven en kunt u de kinderen niet naar de kinderopvang brengen.

Geen vitaal beroep, breng uw kind dan niet naar de opvang

We vragen alle ouders die geen door de overheid vastgesteld vitaal beroep hebben of niet in een cruciale sector werken hun kind niet naar de opvang te brengen. Wij handelen op basis van vertrouwen. Zo zorgen we er samen voor dat de samenleving blijft draaien en besmetting zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Hoe houden we u op de hoogte

Zodra wij nieuwe informatie hebben of de situatie verandert, brengen wij u op de hoogte. Dat doen wij onder andere via de Flexkids Ouderapp en e-mail (houd ook uw spambox in de gaten).

Vragen

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van afdeling Klantcontact & Advies. Via telefoonnummer: 010 251 80 76. Of stuur een e-mail naar info.corona@swkgroep.nl.