Home

Ouderinformatie

Vanzelfsprekend hebben we graag goed contact met u als ouder. We hebben daarvoor een aantal zaken geregeld.

Een uitgebreid intakegesprek

We horen graag wat uw wensen en verwachtingen zijn voor de opvang van uw kind. Daarom beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek op de locatie van uw keuze. Zo leert u ook de pedagogisch medewerker kennen die uw kind gaat begeleiden, want elke kind heeft een eigen mentor.

Iedere dag contact

Ontwikkelen en plezier hebben gaan hand in hand. Voor de pedagogisch medewerkers is het belangrijk om te weten hoe uw kind zich voelt wanneer u hem of haar brengt en of er bijzonderheden zijn. Bij het ophalen vertelt de groepsleiding u over de activiteiten van die dag, slaaptijden en eventuele bijzonderheden. Zo houden we elkaar op de hoogte over uw kind.

Het tienminutengesprek

Met het observatiesysteem KIJK! volgen we de ontwikkeling van uw kind. In ons tienminutengesprek praten we u daar graag over bij. Schroomt u niet om tussentijds al uw vragen en/of zorgen te delen. Het team staat altijd voor u klaar.

Verder organiseren we …

allerlei momenten in het jaar dat we u betrekken bij de locatie en de groep van uw kind.
Ouderavonden, opa- en omadagen, zomerfeesten, koffieochtenden en voorleesdagen. Soms kunt u mee als begeleiding bij uitstapjes. De SWKGroep, waar BijDeHand onderdeel van is, organiseert familiedagen tijdens grote (sport)evenementen waar u samen met uw gezin bij aanwezig kunt zijn.

Wilt u deelnemen aan de lokale oudercommissie?

Elke locatie heeft haar eigen oudercommissie. Daarnaast is er een centrale oudercommissie. In deze commissie zitten afgevaardigden van de lokale oudercommissie. De (centrale) oudercommissies hebben wettelijk adviesrecht over een groot aantal onderwerpen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer informatie bij onderdeel Oudercommissie.