Nieuws

Korfbalvereniging en kinderopvang houden kinderen sportief

21 september 2020

Kinderen aan het sporten krijgen, dit doel delen RKC WION en Kinderopvang BijDeHand. Daarom besloten zij hun sponsorovereenkomst te verlengen. 

De samenwerking tussen RKC WION en Kinderopvang BijDeHand krijgt dus een vervolg. “Onze borden blijven langs de velden en in de zaal”, zegt Susan Canter, regiomanager van Kinderopvang BijDeHand. “En we activeren kinderen van drie tot twaalf jaar te gaan sporten en blijven partner van de WION KangoeroeKlup voor de kinderen van drie tot zes jaar. Dat laatste vinden wij misschien nog wel belangrijker. Die club is namelijk bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor korfbal. En wij willen kinderen stimuleren om te sporten.”

Sport verbindt en verbroedert
Daar zit dan ook de winst voor RKC WION, wat Teun Bijlsma, bestuurslid WION Marketing, betreft. “Natuurlijk zijn we blij met het sponsorgeld. Maar met Kinderopvang BijDeHand kunnen wij enorm veel kinderen bereiken met onze sport. En dat maakt dat deze samenwerking een echte win-win situatie is. Als we op die manier korfballiefhebbers kunnen vinden of kweken, maken we kinderen blij en blijven wij een sterke vereniging. Susan onderstreept dat: “Vanuit deze unieke samenwerking bereiken wij enorm veel kinderen. Samen geven wij de jeugd een boodschap mee: bewegen is gezond en leuk. In teamverband zelfs van onschatbare waarde!”

Motorische ontwikkeling en vaardigheden
“Kinderopvang BijDeHand stimuleert sporten al veel”, gaat Susan verder. “Tijdens onze BijDeHand Zomerspelen maken kinderen kennis met allerlei sporten. Bewegen is goed voor de motorische ontwikkeling van een kind. En bij een teamsport komen daar nog meer vaardigheden bij: discipline, samenwerken, delen en omgaan met teleurstellingen. Vandaar dat wij deze samenwerking zo fijn vinden.” Teun vult aan: “Mooi om te zien hoe BijDeHand ons belang erkent. En dat we ons samen kunnen inzetten voor nóg meer blije en gezonde kinderen!”

Over Kinderopvang BijDeHand

Kinderopvang BijDeHand is de meest bijzondere kinderopvangorganisatie in Rotterdam. Klantgerichtheid, professionaliteit en ontwikkeling door deskundigheidsbevordering staan bij BijDeHand hoog in het vaandel, waarbij het kind altijd het uitgangspunt is.

Voor kinderen van 0 tot 12 jaar heeft BijDeHand op meer dan 60 locaties hele dagopvang, buitenschoolse opvang, peuteropvang en Plusopvang. Want ook aan de meer kwetsbare kinderen biedt BijDeHand plaats. Een veilige omgeving en respect voor het kind vormen de basis van onze opvang. Daarbinnen biedt BijDeHand ruimte aan verschillende pedagogische stromingen zodat er altijd wel een locatie is die aansluit bij uw ideeën over opvoeding!

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.