Buitenschoolse opvang De Toverfluit

Adresgegevens locatie

Taborstraat 40-42 (tijdelijk)
3061 PM Rotterdam
Kralingen-Crooswijk
06 - 225 92 044 06 - 228 92 099

LRK-nummer

198263703
Home

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

010 251 80 76

Openingstijden

maandag 12.30 - 18.00 uur
dinsdag 12.30 - 18.00 uur
woensdag 12.30 - 18.00 uur
donderdag 12.30 - 18.00 uur
vrijdag 12.30 - 18.00 uur

Vakanties

Tijdens de vakanties is de BSO geopend van 7.30 - 18.30 uur. Wij volgen de vakanties van de Vrijeschool Vredehof en de Montessorischool Kralingen. Tijdens de sluitingsdagen van de school zijn wij open van 8.30 - 18.00 uur.

Locatiemanager

Sarah van Maanen

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Let op: Vanaf 1 augustus 2021 is de Toverfluit tijdelijk gehuisvest op de Taborstraat 42, 3061 EW Rotterdam

 

BSO De Toverfluit is een antroposofische locatie. U vindt ons in de Vrijeschool Vredehof (nu tijdelijk op de Taborstraat). Onze activiteiten zijn vaak gerelateerd aan de natuur of de seizoenen. We halen buiten naar binnen. Zo is onze voeding voornamelijk biologisch.

Aandacht voor het kind als individu

Daar zorgen we voor op BSO De Toverfluit. Hoe we dat doen? We laten uw kind zijn wie het is. Kinderen krijgen de vrijheid om zich te ontwikkelen volgens het zelfgekozen pad. We volgen de ontwikkeling van elk kind via de KIJK!-methode. We bespreken onze observaties en signaleringen met u. Op die manier weet u hoe uw kind zich ontwikkelt.

De huiselijke sfeer van BSO De Toverfluit

De sfeer van de binnenruimtes zijn huiselijk en stralen rust uit. Dit komt door alle natuurlijke materialen. De kinderen zijn vaak creatief bezig met Kapla. Ook maken we zelf papier. De kinderen blijven het leuk vinden om origami te vouwen. We vinden het belangrijk dat kinderen na school met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Daarom plaatsen we de oudere kinderen zoveel mogelijk in het hoofdgebouw en de jongere kinderen in de dependance. Op woensdag en vrijdag is de dependance dicht. Op die dagen zitten we gezellig bij elkaar in het hoofdgebouw.

BSO De Toverfluit ligt vlakbij het Kralingse Bos

Het spreekt voor zich dat we hier vaak te vinden zijn. In de schoolvakanties gaan we ook vaak naar speeltuinen in de buurt. Deze liggen allemaal op loopafstand in de wijk Kralingen. Voor u is er voldoende parkeergelegenheid in de wijk. Metrolijnen A, B en C en de halte van tramlijn 7 liggen allemaal op vijf minuten loopafstand.

In elke schoolvakantie staat een verhaal centraal

In de schoolvakanties verzinnen we verschillende activiteiten en uitstapjes die aansluiten bij een verhaal. Zo gaat het verhaal steeds meer leven bij de kinderen. En worden ze onderdeel van het verhaal. Een voorbeeld is het verhaal over reizen. Ze stappen in het verhaal door af te reizen naar verschillende bestemmingen.

Antroposofisch karakter Natuurlijke materialen Huiselijke omgeving
Kaart laden...