Buitenschoolse plusopvang Het Ritme

Adresgegevens locatie

Aleyda van Raephorstlaan 243-245
3054 CR Rotterdam
Hillegersberg
010 442 10 13

LRK-nummer

434065092
Home

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

010 251 80 76

Openingstijden

  naschools
maandag 14.00 / 15.00 - 18.30 uur
dinsdag 14.00 / 15.00 - 18.30 uur
woensdag 12.00 - 18.30 uur
donderdag 14.00 / 15.00 - 18.30 uur
vrijdag 14.00 / 15.00 - 18.30 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij geopend van 08.00 tot 18.30 uur. Vanaf 1 januari 2021 zijn wij tijdens de basisschoolvakanties geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Locatiemanager

Marleen Verschuure

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Veiligheid en rust na een enerverende schooldag. Maar ook plezier maken met elkaar. Dat is wat we kinderen op de BSO-plus graag bieden. Daarvoor hebben we een duidelijk gestructureerd programma. Zorgen we voor intensieve begeleiding bij alle activiteiten. Krijgt uw kind zorg en opvang op maat. Stimuleren we sociale vaardigheden. En hebben we oog voor het unieke karakter van uw kind.

Sociale vaardigheden leren en vrienden maken

Eén van de grootste uitdagingen voor veel kinderen die bij ons komen, is het maken van vrienden. Bij buitenschoolse plusopvang Het Ritme helpen we daarmee. In kleine groepjes doen we een spelletje, volgen we een workshop of gaan we op pad naar Plaswijckpark of in onze eigen natuurspeeltuin. Op deze manier leren ze om met andere kinderen te delen, samen te spelen en aardig te zijn voor elkaar. Sommige kinderen sluiten hier voor het eerst in hun leven echte vriendschappen.

Intensieve en deskundige begeleiding bij buitenschoolse plusopvang Het Ritme

Ieder kind krijgt een mentor toegewezen. Hiermee kunt u het programma voor uw kind op maat afstemmen. De medewerker geeft de begeleiding die uw kind nodig heeft bij de activiteiten. En zorgt dat er op tijd voldoende rust is. Raakt een kind overprikkeld? Dan weten we hoe we dat voor uw kind het beste in goede banen kunnen leiden. Het ene kind wordt graag voorgelezen. Of vindt het fijn om samen een verhaal te bedenken. Het andere kind komt juist tot rust door samen een spelletje te doen of iets te knutselen.

Een visueel ondersteund activiteitenprogramma

Uw kind kan echt ontzettend veel leuke dingen bij buitenschoolse opvang plus doen. Skelteren, voetballen, muziek maken, dansen of creatief bezig zijn. We werken dan het liefste met levensechte materialen, zoals muziekinstrumenten of pasta voor creatieve activiteiten. Daarnaast nodigen we ook sportdocenten uit voor speciale workshops. En natuurlijk speelt uw kind ook veel binnen en buiten. We hebben veel ruimte, wat volop ontwikkelingskansen biedt voor een kind. Om het uitgebreide aanbod en het programma overzichtelijk te houden, werken we onder andere met pictogrammen.

Met welke scholen werken wij samen?

We verzorgen de opvang voor de kinderen van Sint Mattheusschool (cluster 3, opvang vanaf 15:00 uur) en we halen kinderen op bij De Piloot en De Kring (cluster 4, opvang vanaf 14:00 uur). Maar ook de kinderen van andere scholen voor speciaal onderwijs cluster 3 en 4 zijn welkom. Ze hebben dan wel een eigen vervoersindicatie nodig. Denk bijvoorbeeld aan:

Wij zijn onderdeel van KOZ Máximaal

KOZ Máximaal is een kindcentrum waar kinderopvang, speciaal onderwijs en zorg hun krachten bundelen. We delen elkaars faciliteiten en expertise. Alle kinderen, gewone en bijzonder zitten bij ons samen in één kindcentrum. De brasserie is het bruisende middelpunt van het KOZ. Wij hebben een maatschappelijk betrokken karakter, zijn idealistisch en geloven in een samenleving waar alle mensen en dus kinderen een plaats hebben en elkaar respecteren!

Heeft uw kind extra zorg nodig?

We hebben korte lijnen met de logopedist, fysiotherapeut of orthopedagoog. Zorg, opvang en scholing kunt u bij ons dus gemakkelijk combineren. Vraag gerust naar de mogelijkheden en lees ook nog even deze informatie. Of kom langs voor een kennismaking.

Komt u eens langs en bespreek de bijzonderheden van uw kind. Samen komen we tot een ritme wat past bij het kind en u.

plusopvang intensieve en deskundige begeleiding grote, uitdagende buitenruimte
Kaart laden...