Buitenschoolse opvang Het Ritme

Adresgegevens locatie

Aleyda van Raephorstlaan 243-245
3054 CR Rotterdam
Hillegersberg
010 442 10 13

LRK-nummer

434065092
Home

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

010 251 80 76

Openingstijden

naschools
maandag 15.00 - 18.30 uur
dinsdag 15.00 - 18.30 uur
woensdag vanaf 12.00 uur opvang mogelijk bij BSO De Sleekoepel
donderdag 15.00 - 18.30 uur
vrijdag opvang mogelijk bij BSO De Sleekoepel

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur of 14.00 uur, afhankelijk van de schooltijden van uw kind.

Locatiemanager

Marleen Verschuure

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Rennen, om vier uur een nieuwe workshop. Ben benieuwd! Zo start een willekeurige dag op BSO Het Ritme. Wil een kind liever zelf spelen, dan is dat ook goed. Er is zo veel mogelijk. We hebben een huiswerk- en computerhoek, een plek om te chillen. Kinderen kunnen naar buiten, naar de natuurspeeltuin met klimrek, doolhof en waterbaan. En als uw kind van voetballen houdt, dan vindt u hem of haar waarschijnlijk iedere dag op het Feyenoord voetbalcourt, gewoon in onze fantastische buitenruimte!

De ontwikkeling van uw kind gaat ook na schooltijd door

Op onze BSO stimuleren wij de brede ontwikkeling. Dat betekent dat kinderen leren om zich op alle vlakken te ontplooien: sportief, creatief, cognitief en sociaal. Uw kind leert samen spelen, probleemoplossend denken en komt in aanraking met allerlei nieuwe dingen. Naast het vaste aanbod aan activiteiten bieden we ook extra, betaalde clinics aan, zoals judo of tekenlessen. Leuk toch?!

Kinderparticipatie vinden we heel belangrijk

De kinderen die bij BSO Het Ritme komen, ontdekken al snel dat hun mening ertoe doet. Ze denken samen met de pedagogisch medewerkers na over de activiteiten en dragen zelf ideeën aan. Ook helpen de kinderen met de uitvoering. En natuurlijk ruimen ze samen ook weer alles op. Verantwoordelijkheid en teamwork leren ze zo spelenderwijs, that’s the spirit!

Er zijn verschillende leeftijdsgroepen

De kleuters ervaren de veiligheid van hun eigen groep en een vaste pedagogisch medewerker. Voor de oudere kinderen is het juist prettig dat ze hun eigen 7+ activiteitenaanbod hebben, waar we stoerdere activiteiten organiseren. We dagen ze uit om meer en meer zelf verantwoordelijkheid te nemen.

In de vakantie met leeftijdsgenoten op pad

Ook de vakanties zijn tof bij BSO Het Ritme. Per leeftijdsgroep bedenken we passende activiteiten. Zoals BBQ’en, zwemmen in het bad in het Kralingse Bos of zwembad De Wilgenring. Naar Natuurspeeltuin De Speeldernis of met de metro naar een museum in de stad. Op de fiets naar de Kralingse plas of de toerist uithangen in eigen stad. Met fototoestel! De jongste BSO-kinderen blijven dichter in de buurt. Ze struinen in het Abeelpark en bouwen hutten. Er is zo veel te doen. En we zitten naast Plaswijckpark, echt waar!

Wij zijn onderdeel van KOZ Máximaal

KOZ Máximaal is een kindcentrum waar kinderopvang, speciaal onderwijs en zorg hun krachten bundelen. We delen elkaars faciliteiten en expertise. Alle kinderen, gewone en bijzonder zitten bij ons samen in één kindcentrum. De brasserie is het bruisende middelpunt van het KOZ. Wij hebben een maatschappelijk betrokken karakter, zijn idealistisch en geloven in een samenleving waar alle mensen en dus kinderen een plaats hebben en elkaar respecteren!

Wij werken samen met andere BSO’s en diverse scholen

Kinderen van de Tuinstadschool, Fatimaschool en Wilgenstamschool komen naar onze BSO. In de vakantie werken we samen met BSO Sleekoepel en BSO Kleibende. En we hebben een samenwerkingsverband met scholen voor speciaal onderwijs: de Mattheusschool en De Piloot voor kinderen die plusopvang nodig hebben. Die zijn van harte welkom op onze BSO Het Ritme Plusopvang.

Kom eens kijken en verbaas u over onze geweldig mooie buitenruimte!

flexibele huiselijke opvang abonnement Plaswijckpark inpandige gymzaal
Kaart laden...