Peuteropvang De Kleine Piloot

Adresgegevens locatie

Van Bassenstraat 19
3067 XC Rotterdam
Het Lage Land
06 25 42 01 23 Groep 1/2:

LRK-nummer

842936245
Home
Gratis en vrijblijvend uitproberen!

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

010 251 80 76

Openingstijden

maandag 08.00 - 12.00 & 12.30 - 15.30 uur
dinsdag 08.00 - 12.00 & 12.30 - 15.30 uur
woensdag 08.00 - 12.00 uur
donderdag 08.00 - 12.00 & 12.30 - 15.30 uur
vrijdag 08.00 - 12.00 & 12.30 - 15.30 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Locatiemanager

Irma Vink

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Hoe ziet een gemiddelde ochtend bij peuteropvang De Kleine Piloot eruit? De een is aan het schilderen. De ander speelt met de treinbaan. Twee peuters knutselen een pizza van karton en macaroni. De peuters die bij ons komen, leren om zelf te bepalen wat ze willen doen. En dat is best nieuw voor de meeste kinderen.

Zelf leren kiezen?

We bedenken een heleboel activiteiten. We doen ook veel samen als groep. Maar niet alles is uitgestippeld. Bij peuteropvang De Kleine Piloot leren we de kinderen om zelf keuzes te maken. En om zelf verantwoordelijkheid te nemen. En dat kunnen ze uitstekend. We hebben bijvoorbeeld open kasten. Als u uw kind brengt, gaat het daar vaak meteen op af om iets leuks te pakken.

We werken met een voorschoolse methode

Peuters vinden het ontzettend leuk om via activiteiten en spelletjes te leren. Bij De Kleine Piloot spelen we daarop in met een methode die aansluit op de basisschool. We stimuleren daarmee onder andere de taalvaardigheid. Maar ook de motoriek en sociale vaardigheden. Spelenderwijs gaat de ontwikkeling van uw kind met sprongen vooruit.

Peuteropvang De Kleine Piloot werkt volgens de Montessori-methode

Dat betekent dat we aandacht hebben voor het eigen tempo van het kind. En dat we werken met levensechte materialen om de zintuigen te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan spullen uit de keuken om mee te knutselen of materialen uit de natuur. Ons doel is dat kinderen zelf gaan ontdekken en uitproberen.

Een nauwe samenwerking met basisschool De Kleine Prins

We delen bijvoorbeeld de grote speelzaal met de basisschool. Maar de samenwerking gaat verder dan dat. Onze pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 zorgen samen voor een doorgaande ontwikkelingslijn van peuteropvang naar basisschool. Gaat uw kind straks naar een andere basisschool? Geen probleem! Ook dan is uw kind van harte welkom bij peuteropvang De Kleine Piloot.

bij ons is niet alles uitgestippeld wij werken met de montessori-methode nauwe samenwerking met De Kleine Prins
Kaart laden...