Peuteropvang De Krekels

Adresgegevens locatie

Veluwemeer 1
3068 KM Rotterdam
Zevenkamp
06 129 211 50

LRK-nummer

313882095
Home
Gratis en vrijblijvend uitproberen!

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

010 251 80 76

Openingstijden

maandag 08.30 - 12.30 uur
dinsdag 08.30 - 12.30 uur
donderdag 08.30 - 12.30 uur
vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Locatiemanager

Nienke van Rijmenam
06 159 50 286

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Heeft u uw peuter weleens een ander kind zien helpen? Met een spelletje. Bij het bouwen van een toren. Of een stuk keukenrol aan zien geven aan een andere peuter en horen zeggen “Even je neus snuiten”. Wij vinden dat geweldige momenten. Momenten om in te lijsten. Elke peuter die bij ons komt, leert heel snel hoe het is om in een groep met andere kinderen te functioneren.

Activiteiten en spellen krijgen samenhang door een thema

We werken met het educatieprogramma Uk & Puk. Hierin komen allerlei thema’s voorbij. Denk bijvoorbeeld aan de seizoenen, feestdagen, beroepen of het krijgen van een broertje of zusje. We houden u goed op de hoogte van het thema. De ‘thuistas’ helpt hierbij. Hierin zitten materialen zodat u zelf ook aan de slag kunt als u dat leuk vindt. Elk thema sluiten we af met een activiteit waarbij u van harte welkom bent.

Sociale vaardigheden leren bij peuteropvang De Krekels

De kinderen leren hier, hoe jong ze ook zijn, hoe belangrijk het is om aandacht voor jezelf en voor een ander te hebben. Aardig zijn, speelgoed delen, nadenken wat je zelf wilt, opkomen voor jezelf. Het gebeurt hier allemaal in een veilige omgeving en onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers.

Aandacht voor de groep én voor het kind zelf

Bij peuteropvang De Krekels nemen we de tijd voor ieder kind. Sommige activiteiten doen we in de groep. Soms spelen ze even zelfstandig. Er is ook tijd voor een gesprekje of samen een boekje lezen. Taal stimuleren, is erg belangrijk. We geven de kinderen ook graag een taak. Je ziet gewoon het zelfvertrouwen en de trots groeien als ze daarna een heleboel complimenten van ons krijgen.

Bijzondere activiteiten bij peuteropvang De Krekels

We vinden het leuk om activiteiten te bedenken die de kinderen niet van thuis kennen. Spelen met zand en water bijvoorbeeld. Of met allerlei materialen samen een kunstwerk maken. Als het even kan, betrekken we ook de ouders erbij. Of de oma’s en opa’s. Vindt u het leuk om thuis verder te gaan met een activiteit? U krijgt dan een ‘thuistas’ mee met ideeën en materialen.

Goed voorbereid naar de basisschool

Gaat uw kind straks naar basisschool De Waterlelie? Of een andere school in de wijk? Voor de peuters die bij De Krekels zijn geweest is die overgang al ietsje minder spannend. Ze hebben een hoop geleerd bij ons. Hun woordenschat is met sprongen vooruit gegaan. We zijn gevestigd in De Waterlelie dus de school is al enigszins vertrouwd. En wij zorgen, wanneer u dat goed vindt, ook nog voor een warme overdracht naar de leerkracht van groep 1.

gevestigd in obs De Waterlelie uitdagende groepsruimte team met veel kennis
Kaart laden...