Peuteropvang Het Pluspuntje

Adresgegevens locatie

Maria Wesselingstraat 14
3065 GA Rotterdam
Prinsenland

LRK-nummer

246119810
Home
Gratis en vrijblijvend uitproberen!

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

010 251 80 76

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:30 uur tot 12:30 uur. Op woensdag en in de basisschoolvakanties gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Locatiemanager

Esther Mulder

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Het beste van twee werelden

Het Pluspuntje is onderdeel van de samenwerking tussen Kinderopvang BijDeHand en openbare basisschool Pluspunt in Prinsenland. Krachten worden gebundeld en kennis en ervaring worden gedeeld. OBS Pluspunt staat bekend om zijn brede en uitdagende lesaanbod. Vanaf groep 1 krijgen kinderen Engelse les en er is veel aandacht voor beeldende vorming, bewegingsonderwijs en wetenschap & technologie. Dit sluit aan bij de onderdelen ‘onderzoeken ’ en ‘levensecht’ uit de pedagogische visie van Kinderopvang BijDeHand.

Veel speelruimte in de school

Het lokaal van peuteropvang Het Pluspuntje is gevestigd in het gedeelte van het pand waar ook de kleuterklassen zijn. De peuters komen binnen door de kleuteringang vlak nadat de school begonnen is. We hebben volop speelruimte! Want we maken gebruik van het kleuterspeelplein en de inpandige kleine gymzaal. Peuteropvang Het Pluspuntje werkt met het kindvolgsysteem KIJK!. Hierdoor is de ontwikkeling van uw kind goed in beeld en wordt u twee keer per jaar uitgenodigd voor een tienminutengesprek.

Voorschoolse educatie

Wij werken met het voorschoolse taalprogramma Uk & Puk. Een goede voorbereiding op de basisschool. De VE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van uw peuter zodanig te stimuleren dat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Contact met u is erg belangrijk

Als eerste zijn wij er voor uw kind. Maar ook de ouders zijn belangrijk voor ons. Goed contact tussen onze medewerkers en u is een voorwaarde voor goede verbinding tussen de opvang en thuis. Hoe u deze ouderparticipatie vorm geeft, kunt u zelf bepalen. Voordat uw peuter start bij Het Pluspuntje bespreken wij dit graag met u.

Samenwerking met school en andere BijDeHand-locaties

Onze medewerkers werken nauw samen met de (kleuter)leerkrachten van basisschool Pluspunt. Dit zorgt voor een makkelijke overgang van peuteropvang naar basisschool. De medewerkers van peuteropvang Het Pluspuntje maken deel uit van het team van peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO) Sjakie in de Chocoladefabriek en BSO Sjakie in Zjaak. Deze twee BSO-locaties halen dagelijks schoolkinderen van Pluspunt op. Daarnaast werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en Voorschools Maatschappelijk Werk.

Rijke leeromgeving in basisschool Pluspunt Ruime en omheinde buitenspeelplaats en inpandige gymzaal Ouders kiezen hun gewenste vorm van ouderparticipatie
Kaart laden...