Buitenschoolse opvang
Het Ritme Plusopvang

Plusopvang

kindercentrum

grote, uitdagende buitenruimte

Adres

Aleyda van Raephorstlaan 243-245
3054 CR Rotterdam

Telefoonnummer

010 442 10 13

Locatiemanager

Marleen Verschuure
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

434065092

Openingstijden

  naschools
maandag 14.00 - 18.30 uur
dinsdag 14.00 - 18.30 uur
woensdag 12.00 - 18.30 uur
donderdag 14.00 - 18.30 uur
vrijdag 14.00 - 18.30 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij geopend van 08.00 tot 18.30 uur.
Unieke samenwerking
Welkom bij buitenschoolse opvang Het Ritme. Wij bieden naschoolse opvang én BSO Plusopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar.
Wij zijn onderdeel van een uniek samenwerkingsverband Kinderopvang, Onderwijs en Zorg binnen Integraal Kindcentrum (IKC) Máximaal. Zo delen wij onze inhoudelijke expertise en faciliteiten.

Keuze uit workshops en activiteiten
BSO Het Ritme biedt kinderen een keuze! Ieder kind heeft talenten en interesses. Waarbij een ouder kind meer zelfstandig speelt dan een jonger kind. Daar houden wij rekening mee. Voorbereiding op weg naar zelfstandigheid en het voortgezet onderwijs vinden wij erg belangrijk. Hoeveel zelfstandigheid een kind aankan, gebeurt altijd in overleg met u als ouder/verzorger. Onze groepsruimtes zijn ingedeeld in hoeken. Er is ruimte voor rollenspellen in de huishoek, bouwen, rustig lezen, maar zeker ook voor huiswerk maken (in de groep oudste kinderen).
Dagelijks worden er activiteiten of workshops aangeboden op gebied van sport & spel, kunst & expressie of natuur & techniek. Maar uw kind kan er ook voor kiezen om zelf binnen of buiten te gaan spelen.

Natuurlijke buitenspeelruimte
Kiest u voor Het Ritme dan kiest u voor ruimte, rust en groen in een natuurrijke omgeving. Op loopafstand van Plaswijckpark en de kinderboerderij. Onze ruime natuurspeeltuin nodigt uit tot ontdekken. Er is een watertoren, zandbak en veel groen en ontdekpaden. De oudere kinderen kunnen zich uitleven bij het voetbal-court en de tafeltennistafel. Op de eerste etage, waar de BSO-groepen zijn gevestigd, hebben wij tevens de beschikking over een mooie patio!

Samenwerking
BSO Het Ritme heeft 3 groepen voor kinderen van 4 tot 13 jaar, waarvan 2 reguliere en 1 Plusgroep. De reguliere groepen zijn opgedeeld in leeftijd: een jongste- en oudste-kinderengroep. Wij halen kinderen op van de Montessorischool Tuinstad, Fatimaschool en Wilgenstamschool (reguliere scholen) en voor de Plusopvang halen we kinderen op vanuit het speciaal onderwijs, zoals de Sint Mattheusschool (4 tot 12 jaar, intern samenwerkingspartner) en voortgezet speciaal onderwijs Rotterdamcollege. Wij vangen Plusopvang 0 tot 15 jaar (alleen intern ouder dan 13 jaar) op. Ook komen er kinderen van andere scholen voor speciaal onderwijs, zoals het Instituut Mr. Schats, Mytylschool De Brug, de Regenboogschool en Willeboerschool (4 tot 13 jaar). Zit uw kind op een andere school voor speciaal onderwijs? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Een plek waar ieder kind zich thuis voelt
Wij zijn een integraal kindcentrum waar ieder kind een stem heeft. Of er nu extra zorg nodig is of niet. Wij delen een vleugel met Pameijer, waar ook kinderen die specialistische dagbehandeling nodig hebben, binnen hun eigen groep, een plek vinden. Met of zonder beperking. Wij bieden ieder kind een plek in een eigen stamgroep met ‘zorg op maat’. Samenwerking met partners in de wijk, maar vooral met u als ouder, vinden wij bij Het Ritme dan ook erg belangrijk!

Máximaal
Binnen Máximaal bundelen drie verschillende partijen hun krachten en delen zij hun expertise. Kinderopvang BijDeHand, De Mattheusschool en Pameijer. Reguliere kinderopvang en kinderopvang plus (0 tot 12 jaar) worden gecombineerd met het onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren (4 tot 20 jaar) en met dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking (2 tot 18 jaar). Kinderen met en kinderen zonder beperking, samen in één kindcentrum! Met elkaar zijn we overtuigd van de toegevoegde waarde die deze combinatie heeft voor de ontwikkeling van deze kinderen op de korte en de langere termijn. De kinderopvang vervult een belangrijke vroeg-signaleringsfunctie waardoor tijdige interventie binnen een vertrouwde omgeving mogelijk wordt. Meer weten over Máximaal? Lees hier verder.

Scholen

Fatimaschool
Mattheusschool
Mr. Schatsschool
Mytylschool De Brug
Tuinstad Schiebroek
Wilgenstam
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang
Het Ritme Plusopvang