Buitenschoolse opvang
De Vuurvlinder

kinderkookcafé

natuurspeeltuin

onderdeel integraal kindcentrum

Adres

Gouden Uillaan 32
2652 KJ Berkel en Rodenrijs

Telefoonnummer

06 - 22 99 83 52

Locatiemanager

Annelies van Milligen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur. Na schooltijd tot 18.30 uur. In de schoolvakanties van 7.30 tot 18.30 uur.
Wat bieden wij?
Mooie groepsruimtes, een kinderkookcafé, een relaxruimte, een grote gymzaal, een speellokaal, een computerruimte, een uitdagend speelterrein en een natuurspeeltuin. Wij bieden een gevarieerd, uitdagend en leeftijdsgericht activiteitenaanbod. Daarnaast is er ruimte voor vrij spel. Kinderen kunnen zelf kiezen wat zij willen doen. Er is volop ruimte om met bouwmateriaal aan de slag te gaan. In het kinderkookcafe worden allerlei recepten uitgeprobeerd. Ook is er een ruimte waar kinderen zich rustig terug kunnen trekken om bijvoorbeeld een boekje te lezen of een spelletje te doen. In de verschillende ruimtes kan lekker geknutseld worden. Ook is er een aparte techniekhoek met werkbanken en gereedschap. Dagelijks zijn er sport- en spelactiviteiten in speellokaal, gymzaal of buiten. Wij hebben aandacht voor een gezonde leefstijl. Gezond eten, bewegen en buitenspelen staan bij ons hoog in het vaandel.

Samenwerking met basisschool de Klipper
Buitenschoolse opvang (BSO) De Vuurvlinder vormt samen met basisschool de Klipper een integraal kindercentrum (IKC). Wij leveren gezamenlijk een belangrijke bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. De kinderen zijn gedurende een langere periode van de dag op school en op de BSO. Wij bieden de kinderen een betrouwbare, veilige en sociale omgeving waarin zij ervaringen, aansluitend bij hun leeftijd, interesse en ontwikkelingsniveau, kunnen opdoen en fundamentele levensvaardigheden kunnen ontwikkelen. Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken zijn onze uitgangspunten voor het omgaan met kinderen, ouders en met elkaar. Kinderen krijgen de kans om kinderen uit andere achtergronden te ontmoeten, te leren wat samenwerken is, vriendschapsbanden aan te gaan en conflicten op te lossen. Kinderparticipatie bevordert het ontwikkelen van zelfvertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid. Kortom, we helpen kinderen om zelfbewust, met een eigen kleurrijke identiteit te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.

Ligging
BSO De Vuurvlinder is gevestigd op dezelfde locatie als basisschool de Klipper. Station Berkel Westpolder ligt op loopafstand van onze locatie. Voor de scholen die niet op loopafstand van de BSO liggen, zorgen wij voor ander vervoer.

Kortom een gezellige, unieke locatie waar uw kind kan spelen, ontdekken en groeien.

De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder
De Vuurvlinder