Buitenschoolse opvang
Smaragd

huiselijke sfeer

kleinschalig

brede samenwerking in de wijk

Adres

Gaffelstraat 63B
3014RC Rotterdam

Telefoonnummer

06 - 57 11 53 51

Locatiemanager

Marieke den Dulk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

235305960

Openingstijden

  naschools
maandag 14.45 - 18.30 uur
dinsdag 14.45 - 18.30 uur
donderdag 14.45 - 18.30 uur
vrijdag 14.45 - 18.30 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 18.30 uur.

Een gezellige, huiselijke locatie die inspeelt op uitdagingen die een grote stad biedt. Dát is BSO Smaragd. We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich thuis voelen bij ons. Met een gesprek, spel, (thema-)activiteiten of een uitstapje in de buurt. Bij BSO Smaragd vliegt de tijd voorbij!

Het aanbod op BSO Smaragd

… is eigenlijk te groot om op te noemen. De kinderen kunnen bij ons bouwen, hun eigen experimenten doen of gezellig spelletjes spelen. Maar ook kunnen ze spelen in de huishoek, buitenspelen of een toneelstukje opvoeren. We gaan regelmatig op stap in de wijk en soms naar een museum, de bibliotheek of het park.

Aandacht voor het individuele kind

Er gebeurt zoveel in het leven van een kind. Een nieuwe broer of zus. Een toets op school. Ruzie met een vriendin. Een verjaardag die eraan komt. Onze pedagogisch medewerkers praten met ieder kind even bij. Over de grote en kleine dingen die hem of haar bezighouden. We bouwen een band op met alle kinderen die bij ons komen. En wilt u weten hoe het gaat, dan vraagt u het. In ieder geval houden wij jaarlijks tienminutengesprekken met u.

Iedere leeftijdsgroep krijgt zijn eigen aanbod

Bij BSO Smaragd werken we leeftijdsgericht. De kinderen mogen in alle ruimtes komen en zelf kiezen met wie en waar ze gaan spelen. We zorgen er wél voor dat de aangeboden activiteiten aansluiten op de behoefte en de leeftijd van het kind.

Van de vakanties maken we iets bijzonders

Er zijn dan kook-, sport- en spelactiviteiten. En ook in de vakanties gaan we op stap. Onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers gaan de kinderen naar het zwembad, het theater of doen andere uitdagende activiteiten. En elk jaar organiseren we de zomerspelen. Een gezellige sportdag waar alle locaties van BijDeHand aan meedoen.

We zijn gevestigd in het gebouw van de Van Asch van Wijckschool

De ingang van de BSO is aan het Toni Koopmanplein (hoofdingang van de school). De school is naast buurthuis De Nieuwe Gaffel en op vijf minuten lopen van de Babylon- en Augustinusschool. Met onze peuteropvanglocaties werken we al jaren nauw samen met deze scholen. Een gezamenlijke BSO-locatie is dus een logisch vervolg. Ook met de andere scholen in het centrum zoals ’t Landje, De Jan Prins en de Willibrordschool werken we samen. Bij deze scholen kunnen we uw kind ook ophalen en opvangen.

Wilt u een kijkje komen nemen? Van harte welkom! Belt of mailt u voor een afspraak?