Kinderdagverblijf
Het Ritme

flexibel knus en huiselijk

grote groene buitenruimte

ontwikkelingsgericht werken

Adres

Aleyda van Raephorstlaan 243-245
3054 CR Rotterdam

Telefoonnummer

010 442 10 13

Locatiemanager

Marleen Verschuure
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

913460217

Openingstijden

maandag 07.45 - 18.15 uur
dinsdag 07.45 - 18.15 uur
woensdag 07.45 - 18.15 uur
donderdag 07.45 - 18.15 uur
vrijdag 07.45 - 18.15 uur

Er is verlengde opvang mogelijk van 07.30 tot 07.45 uur en van 18.15 tot 18.30 uur.

Unieke samenwerking
Welkom bij kinderdagverblijf Het Ritme. Wij bieden reguliere opvang, flexibele opvang én Plusopvang! Wij zijn onderdeel van een uniek samenwerkingsverband Kinderopvang, Onderwijs en Zorg binnen Integraal Kindcentrum (IKC) Máximaal. Zo delen wij onze inhoudelijke expertise en faciliteiten. Meer weten over Máximaal? Lees hier verder en lees ook over het prachtige gebouw van Máximaal.

Natuurlijke buitenspeelruimte
Kiest u voor Het Ritme, dan kiest u voor ruimte, rust en veel groen in een natuurrijke omgeving. Op loopafstand van Plaswijckpark en de kinderboerderij. Iedere hele dagopvanggroep heeft een eigen tuintje. Maar naast deze eigen tuin nodigt de ruime natuurspeeltuin uit tot ontdekken! Er is een watertoren, zandbak en veel groen en ontdekpaden. De oudere kinderen kunnen zich uitleven bij het voetbal-court en de tafeltennistafel.

Kinderdagverblijf Het Ritme heeft 3 verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, waarvan 2 reguliere en 1 Plusgroep. Reguliere kinderen zitten in een reguliere stamgroep 0 tot 4 jaar. Meer weten over Plusopvang? Kijk dan bij Het Ritme Plusopvang. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is hij of zij van harte welkom bij BSO Het Ritme.

Voor- en Vroegschoolse Educatie
Wij werken met een programma voor onze Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het programma heet “Uk en Puk”. Het stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool. In een uitdagende speel-leeromgeving werken wij met 6-wekelijkse thema’s, waarbij er veel aandacht is voor taalactiviteiten. Dagelijks komen herhaling in kleine groepen,  thematafels en themawoorden terug.  De ontwikkeling van de taalvaardigheid hangt nauw samen met de ontwikkeling op andere terreinen. Er wordt daarom ook aandacht besteed aan beginnend rekenen, de motorische ontwikkeling en sociale vaardigheden.

Op de groepen werken gediplomeerde en VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers. Met ondersteuning van een hbo-coach, krijgt ieder kind een aanbod van activiteiten dat past bij zijn of haar leeftijd en niveau.

Waarom VVE?
De toekomst van kinderen is de toekomst van de stad. Het is belangrijk kinderen de beste ontplooiingskansen te bieden. Dat dit vroeg begint, is belangrijk. Er is gebleken dat achterstanden bij de start van de basisschool van invloed zijn op de kansen in het verdere leven. Onze VVE-methodes bieden alle kinderen volop mogelijkheden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool.

Wanneer VVE-verklaring?
De definitie van een doelgroepkind wordt vastgesteld door de gemeente Rotterdam. Er is sprake van een doelgroepkind voor VVE wanneer u een verwijzing heeft van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Met deze verwijzing kunt u in aanmerking komen voor een aantal extra opvanguren, betaald vanuit de subsidie van de gemeente Rotterdam.

Neem contact op met het CJG of kijk op de website voor meer informatie. Als u in het openingsscherm van de locatie in de buurt bij de zoekfunctie 'VVE' invult, krijgt u de gewenste informatie.

Flexibele opvang nodig?
Dat kan op onze locatie! U kunt opvang om de week afnemen. Bijvoorbeeld altijd op vrijdag en om de week op woensdag. Of de ene week wel opvang en de andere week niet. Heeft u wisselende werkdagen en iedere week andere opvangdagen nodig? Ook dat kan.

Neem voor de mogelijkheden contact op met de medewerkers van onze afdeling Klantcontact & Advies. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op telefoonnummer 010 251 80 76. U kunt uw vraag ook mailen naar klantcontact@kov-bijdehand.nl. Wordt u liever door ons gebeld op een moment dat het u uitkomt? Geef dit aan op ons terugbelformulier en wij bellen u terug.

 

Het Ritme
Het Ritme
Het Ritme
Het Ritme
Het Ritme
Het Ritme
Het Ritme
Het Ritme