Kinderdagverblijf
Het Peuterhuis

Antroposofisch karakter

Kleinschalig

Terugkerend dagritme

Adres

Vredehofweg 32a
3062 EP Rotterdam

Telefoonnummer

06 12 63 69 35

Locatiemanager

Sarah van Maanen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

151531201

Openingstijden

maandag 08.00 - 12.30 uur
dinsdag 08.00 - 12.30 uur
woensdag 08.00 - 12.30 uur
donderdag 08.00 - 12.30 uur
vrijdag 08.00 - 12.30 uur

Kinderdagverblijf Het Peuterhuis is een halve dagopvang met een antroposofisch karakter. Wij bieden kleinschalige ochtendopvang voor kinderen van twee tot vier jaar in een warme, huiselijke sfeer. Deze sfeer wordt mede gecreëerd door de inrichting met natuurlijke materialen en het speelgoed. We zingen en bespelen muziekinstrumenten, ondersteunen en stimuleren de taalontwikkeling.

Natuurlijke materialen
We maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. Ons speelgoed is voornamelijk van hout of textiel en we spelen met materialen uit het dagelijks leven. Het eten is biologisch en we gebruiken biologische luiers.


Rust, ritme en respect
Door uw kind een steeds terugkerend dagritme te bieden, creëren we houvast en herkenning. Rust, ritme en herhaling zijn daarin belangrijk. Ons dagritme bestaat vooral uit activiteiten als samen de tafel dekken, zingen, vertellen en buitenspelen. We willen uw kind het alledaagse leven laten beleven waardoor hij of zij kan leren in een sfeer van rust en regelmaat. Elk kind bepaalt daarin zijn eigen tempo. Kinderen van verschillende leeftijden spelen samen, helpen elkaar en leren van elkaar. Respect voor elkaar en voor alles om je heen. Dat proberen we uw kind zo jong mogelijk mee te geven.


Het ritme van de natuur
We gaan elke dag naar buiten om zon, regen, sneeuw of wind te ervaren. Elke dag, elke maand, elk jaargetijde en elk jaar heeft zijn eigen ritme. We volgen de seizoenen en kijken samen met de kinderen vol verwondering naar de veranderingen die daarin plaatsvinden. Natuurlijk vieren we ook de antroposofische jaarfeesten.


Vrije School Vredehof
Het Peuterhuis werkt vanuit het antroposofische mensbeeld zoals deze door Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, is geformuleerd. Hiermee sluiten we aan bij de visie van de Vrije School Vredehof. Wij staan open voor kinderen uit alle culturen en met uiteenlopende geloofsopvattingen en levensbeschouwingen.

Er is een doorgaande lijn in de ontwikkeling: van het Peuterhuis naar BSO de Toverfluit en naar Vrije School Vredehof.