Kinderdagverblijf
De Kleine Reus

baby- en peutergroepen

ruim terras voor baby's

ontdektuin voor peuters

Adres

Nancy Zeelenbergsingel 825
3065 JJ Rotterdam

Telefoonnummer

010 447 03 63

Locatiemanager

Sarah van Maanen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

842754957

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.00 uur
dinsdag 07.30 - 18.00 uur 
woensdag 07.30 - 18.00 uur 
donderdag 07.30 - 18.00 uur 
vrijdag 07.30 - 18.00 uur
Een prachtig kinderdagverblijf gelegen in de deelgemeente Prinsenland op de grens met Kralingen. Een knusse locatie met speciale baby- en peutergroepen. Waarom speciaal? Omdat zowel de ruimtes als het speelmateriaal volledig is afgestemd op de leeftijd van uw kind. De babygroepen voor kinderen van 0 tot 2 jaar zijn op de eerste verdieping. Met een groot terras, voorzien van zonwering, waar uw baby of dreumes kan kruipen en spelen met materialen afgestemd op de leeftijd. De peutergroepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar bevinden zich op de begane grond en hebben een eigen ontdektuin. Spannend … waar gaat uw kind naar op zoek?
Speelgoed dat uitdaagt tot ontwikkelen. Voor klein en ‘groot’. Spelletjes, interactie met de andere kinderen en het werken met verschillende thema’s zorgen ervoor dat uw kind een geweldige tijd krijgt bij De Kleine Reus.

Antroposofisch
Sinds het voorjaar 2015 vormen wij ons om tot een antroposofisch kinderdagverblijf. Het antroposofische vindt u terug in de inrichting van de ruimtes. De kinderen spelen met speelgoed van zoveel mogelijk natuurlijke materialen als ook levensecht speelgoed. De knutselactiviteiten zijn vaak gerelateerd aan de natuur, de seizoenen en/of de antroposofische feesten die we vieren. We halen buiten naar binnen met de seizoentafels die overal staan. De voeding is voornamelijk biologisch.
De pedagogisch medewerkers werken vanuit het antroposofisch mensbeeld. Ze begeleiden uw kind door de waarden die zij in de antroposofie verkregen hebben. Waarden die algemeen menselijk zijn.
De intentie is om de kinderziel vrijheid te bieden om zich te ontwikkelen volgens het eigen gekozen pad. Met andere woorden: worden wie je bent.
De Kleine Reus biedt opvang voor kinderen uit alle culturen en milieus met uiteenlopende geloofsopvattingen en levensbeschouwingen.

BSO De Kleine Reus
De Kleine Reus is per 1 januari 2016 gestart met een BSO-groep voor uw jonge kind (leeftijd 4 tot en met 6 jaar). Voor deze opvang geldt dat we kinderen ophalen van basisschool De Kleine Prins en de Rudolf Steinerschool. Wilt u meer weten of alvast inschrijven? Neem dan contact op met de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies via 010 251 80 76.

Samenwerking
Kinderdagverblijf De kleine Reus werkt samen met alle basisscholen in Prinsenland. Van ieder kind gaat voor zijn 4e verjaardag een schriftelijke overdracht naar de basisschool. Zijn er zorgen over uw kind? Dan kan dit uitgebreid worden met een ‘warme’ overdracht’. Dit gebeurt in nauw overleg met u. Verder hebben wij goed contact met instanties als het Centrum voor Jeugd en Gezin en Voorschools Maatschappelijk Werk.
De Kleine Reus
De Kleine Reus
De Kleine Reus
De Kleine Reus
De Kleine Reus
De Kleine Reus