Kinderdagverblijf
Eigen-Wijs

veel ruimte, binnen en buiten

kindercentrum

afgeschermde ontdektuin

Adres

F. Bordewijkstraat 5
3069 WB Rotterdam

Telefoonnummer

010 455 53 73

Locatiemanager

Nienke van Rijmenam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

207770864

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.00 uur
dinsdag 07.30 - 18.00 uur 
woensdag 07.30 - 18.00 uur 
donderdag 07.30 - 18.00 uur
vrijdag 07.30 - 18.00 uur

Er is verlengde opvang mogelijk tot 18.30 uur.

Grote bomen, veel groen, een heuvel met een tunnel en een glijbaan maken onze binnentuin een feest om buiten te spelen. Iets wat wij graag dagelijks doen met alle kinderen. Ons kinderdagverblijf is onderdeel van kindercentrum Eigen-Wijs, samen met de peuteropvang en de buitenschoolse opvang. Alles onder één dak. Uniek dus.

We bieden opvang aan kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar in verticale groepen. Elke groep bestaat uit kinderen van verschillende leeftijden tussen 0 en 4 jaar. Zo leren de jongere kinderen van de oudere. En voelen de oudere kinderen zich verantwoordelijk voor de kleintjes. Uniek is onze volledig afgesloten natuurtuin waar uw kind heerlijk kan spelen. Binnen hebben wij een grote gezamenlijke hal. Een goed alternatief als het weer even niet meezit. Het kindercentrum deelt het pand met BSO+ De Goudmijn. Meerdere werksoorten onder een dak maakt voor uw kind de overstap naar de peuteropvang of de doorstroom naar de BSO gemakkelijker.

Voor- en Vroegschoolse Educatie
Wij werken met een programma voor onze Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het programma heet “Uk en Puk”. Het stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool. In een uitdagende speel-leeromgeving werken wij met 6-wekelijkse thema’s, waarbij er veel aandacht is voor taalactiviteiten. Dagelijks komen herhaling in kleine groepen,  thematafels en themawoorden terug.  De ontwikkeling van de taalvaardigheid hangt nauw samen met de ontwikkeling op andere terreinen. Er wordt daarom ook aandacht besteed aan beginnend rekenen, de motorische ontwikkeling en sociale vaardigheden.

Op de groepen werken gediplomeerde en VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers. Met ondersteuning van een hbo-coach, krijgt ieder kind een aanbod van activiteiten dat past bij zijn of haar leeftijd en niveau.

Waarom VVE?
De toekomst van kinderen is de toekomst van de stad. Het is belangrijk kinderen de beste ontplooiingskansen te bieden. Dat dit vroeg begint, is belangrijk. Er is gebleken dat achterstanden bij de start van de basisschool van invloed zijn op de kansen in het verdere leven. Onze VVE-methodes bieden alle kinderen volop mogelijkheden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool.

Wanneer VVE-verklaring?
De definitie van een doelgroepkind wordt vastgesteld door de gemeente Rotterdam. Er is sprake van een doelgroepkind voor VVE wanneer u een verwijzing heeft van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Met deze verwijzing kunt u in aanmerking komen voor een aantal extra opvanguren, betaald vanuit de subsidie van de gemeente Rotterdam.
Neem contact op met het CJG of kijk op de website voor meer informatie. Als u in het openingsscherm van de locatie in de buurt bij de zoekfunctie 'VVE' invult, krijgt u de gewenste informatie.

Samenwerking
Eigen-Wijs neemt deel aan het jeugdnetwerk in de wijk. Hierdoor is er goed contact met maatschappelijke organisaties en instellingen, scholen, kinderfysiotherapeut, logopedist en schoolmaatschappelijk werk. Daarnaast hebben we contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin en een medewerker van het voorschools maatschappelijk werk. Zo kunnen we u doorverwijzen als u vragen heeft over opvoeding of andere zaken.

Flexibele opvang nodig?
Dat kan op onze locatie! U kunt opvang om de week afnemen. Bijvoorbeeld altijd op vrijdag en om de week op woensdag. Of de ene week wel opvang en de andere week niet. Heeft u wisselende werkdagen en iedere week andere opvangdagen nodig? Ook dat kan.
Neem voor de mogelijkheden contact op met de medewerkers van onze afdeling Klantcontact & Advies. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer 010 251 80 76. U kunt uw vraag ook mailen naar klantcontact@kov-bijdehand.nl. Wordt u liever door ons gebeld op een moment dat het u uitkomt? Geef dit aan op ons terugbelformulier en wij bellen u terug.

Eigen-Wijs
Eigen-Wijs