Peuteropvang
Sjakie in de Chocoladefabriek

taalprogramma Puk & Ko

veel ouder-kindactiviteiten

speelse indeling met vlonders

Adres

M. van Eysden Vinkstraat 430
3066 HG Rotterdam

Telefoonnummer

010 266 87 50

Locatiemanager

Esther Mulder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

558971477

Openingstijden

maandag 08.45 - 11.45 uur
dinsdag 08.45 - 11.45 uur
donderdag 08.45 - 11.45 uur
vrijdag 08.45 - 11.45 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij gesloten.

Kijk op onze tarievenpagina welke vaste dagdeelcombinaties er mogelijk zijn.
Peuteropvang Sjakie in de Chocoladefabriek vangt kinderen op van 2 tot 4 jaar. Wij werken met het voorschoolse taalprogramma Puk & Ko. Een goede voorbereiding op de basisschool. De VVE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van uw peuter zodanig te stimuleren dat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.
Wij vinden het belangrijk u als ouder erbij te betrekken. Als u thuis extra met uw kind kan oefenen, in aansluiting op wat uw kind op (voor)school doet, heeft dit een positief effect op de leerresultaten.

Hoe werken wij aan ouderbetrokkenheid?
• Inloop: in de groep staan boeken, spelletjes en ontwikkelingsmateriaal klaar. U voert samen met uw kind een activiteit uit bij de start van de ochtend.
• Koffieochtenden gekoppeld aan een thema: bij de start van elk thema krijgt u van de pedagogisch medewerkers uitleg over het thema. En krijgt u bijvoorbeeld de woordjes en liedjes mee en enkele activiteiten. Soms geven we boeken mee om thuis samen te lezen.
• U wordt uitgenodigd voor de afsluiting van een thema. Bijvoorbeeld bij het thema ‘Wat heb jij aan vandaag?’ wordt een modeshow georganiseerd.
• Organiseren van ouder-kindactiviteiten: voorleesontbijt, herfstuitje, kerstlunch, paasontbijt en als afsluiting voor de zomervakantie een picknick in speeltuin Pietje Bell.

Lekker Fit!
Wij werken bij de peuteropvang met het programma Lekker Fit!. Dit houdt in dat de pedagogisch medewerkers worden getraind op het gebied van beweging en voeding. Zij organiseren diverse activiteiten op de peuteropvang. Zo is er een beweegbak met allerlei materiaal om beweegspellen te doen. Ook heeft Sjakie een moestuin waar we de kinderen bewust maken van het groeien van fruit en groente. We zorgen voor de tuin en smullen ervan!
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek
Sjakie in de Chocoladefabriek