Peuteropvang
Didjeridoe

VVE-programma Puk & Ko

makkelijke doorstroom naar school en BSO

natuurlijke, uitdagende speelomgeving

Adres

Mahlersingel 5
3055 SJ Rotterdam

Telefoonnummer

010 418 12 84

Locatiemanager

Oscar Laguna
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

200065476

Openingstijden

maandag 08.45 - 11.45 uur
dinsdag 08.45 - 11.45 uur
woensdag 08.45 - 11.45 uur
donderdag 08.45 - 11.45 uur
vrijdag 08.45 - 11.45 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij gesloten.

Kijk op onze tarievenpagina welke vaste dagdeelcombinaties er mogelijk zijn.

Didjeridoe is een mooie, frisse locatie met een prachtig, natuurlijk speelterrein gelegen aan het Lage Bergse bos. Wij hebben een goede samenwerking met de St. Michaelschool. Ons speelplein ligt naast die van de school dus een bezoek aan school is snel gemaakt. Wij hebben een kwalitatief zeer goed team, zowel op de peuteropvang als op de BSO.

Veel aandacht voor taal
Voor de taalstimulering werken wij met het programma Puk & Ko. Een Voor- en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) dat goed past bij onze visie Samen De Wereld Kleuren (participatie, levensecht, samen, interactie, spelen en onderzoeken).
Bijvoorbeeld levensecht: Puk wordt beschouwd als één van de kinderen en draait een volledige dag mee. Hij gaat zelfs logeren bij de kinderen thuis. Wie neemt Puk morgen weer naar naar huis?

Een dag bij Didjeridoe
We starten de dag in een kring waar we werken aan ons thema samen met Puk. Na het kringmoment doen we leuke activiteiten die aansluiten bij ons thema. De thema's zijn veelal hetzelfde als de thema´s van school. Halverwege de ochtend drinken we wat en eten we fruit.
Na het verschoonmoment spelen we buiten tot de kinderen worden opgehaald, mits het weer dit toelaat.

Makkelijke overgang naar de basisschool
Met behulp van vaste thema’s zoals ‘Hoera, een baby’ of ‘Oef, wat warm’ begeleiden wij uw kind in zijn taalontwikkeling en beginnende rekenvaardigheden. Tegelijkertijd is er tijdens ieder thema aandacht voor de sociaal-communicatieve vaardigheden van de kinderen. Uw kind leert spelenderwijs omgaan met het zitten in een kring, uitvoeren van een opdracht in een kleine groep of het samen delen van speelgoed. Zo verloopt de overgang naar de basisschool soepeler.
Interesse in Didjeridoe? Kom gerust eens langs. We leiden u graag rond.

Didjeridoe
Didjeridoe
Didjeridoe
Didjeridoe