Peuteropvang
De Kleine Piloot

samenwerking met basisschool

Lekker Fit-locatie

eigen moestuin

Adres

Van Bassenstraat 19
3067 XC Rotterdam

Telefoonnummer

Groep 1 & 2: 06 25 42 01 23
Groep 3: 06 46 70 38 03

Locatiemanager

Annemarie de Hulster
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

842936245

Openingstijden

De Kleine Piloot
maandag 08.30 - 11.30 & 12.15 - 15.15 uur
dinsdag 08.30 - 11.30 & 12.15 - 15.15 uur
woensdag 08.30 - 11.30 uur
donderdag 08.30 - 11.30 & 12.15 - 15.15 uur
vrijdag 08.30 - 11.30 & 12.15 - 15.15 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij gesloten.

Kijk op onze tarievenpagina welke vaste dagdeelcombinaties er mogelijk zijn.
Peutergroep De Kleine Piloot is gehuisvest in Montessorischool De Kleine Prins. Uw peuter kan spelen en ontdekken op het eigen buitenspeelterrein. Ook maken we gebruik van het speellokaal in school en het schoolplein. Omdat we een Lekker Fit!-locatie zijn, wordt bij alle activiteiten gekeken of bewegen een rol kan spelen. De Kleine Piloot is geïnspireerd door de filosofie en uitgangspunten van Maria Montessori. Kinderen zijn van nature toegerust met een drang tot verkennen en experimenteren. Het kind wil groot worden! We besteden veel aandacht aan het stimuleren van de zelfstandigheid van uw peuter. We betrekken de kinderen bij alle activiteiten. Zoals de tafels klaarzetten voor het eten, klaarmaken van het fruit en inschenken van drinken. We proberen uw kind zoveel mogelijk zelfstandig te laten doen. Ook buiten. Kinderen zaaien in de moestuin en kijken hoe alles groeit en bloeit. Daarna lekker proeven en kijken wat we er allemaal van kunnen bereiden. Want gezond eten en drinken en bewegen staat centraal bij De Kleine Piloot.

Werken met een plan
Ieder kind is anders. En heeft weer andere kennis en ervaring. Onze medewerkers hebben kennis van de ontwikkelingslijnen en observeren per ontwikkelingsgebied waar uw peuter zich bevindt. Zo maken we per kind een plan om hem of haar verder te helpen. Spelactiviteiten staan daarbij centraal. We werken aan de hand van thema´s, jaar-, maand-, week- en dagplanning. Spelenderwijs leert uw kind nieuwe vaardigheden. En daar betrekken we ook u als ouder bij.

Samenwerking
De peutergroep is gehuisvest in basisschool De Kleine Prins. Ter bevordering van de doorgaande lijn hebben wij veel contact met de docenten van basisschool De Kleine Prins. Hierdoor vindt een warme en zorgvuldige overdracht plaats van de kinderen naar de school.
Peuteropvang is onderdeel van de wijk en samenleving waarin zij staat. Zo hebben wij contact met alle jeugdgerelateerde instellingen in de wijk Prinsenland en leveren wij een belangrijke bijdrage aan het wijkgevoel.
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot
De Kleine Piloot