Peuteropvang
Villa Terbregge

peuteropvang vanuit de Montessori-visie

combinatie met kinderdagverblijf mogelijk

directe toegang naar buitenspeelplein

Adres

Meerum Terwogtlaan 135
3056 PP Rotterdam

Telefoonnummer

010 750 84 11

Locatiemanager

Anita Pidoux
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

maandag 08.30 - 11.30 uur
dinsdag 08.30 - 11.30 uur 
donderdag 08.30 - 11.30 uur 
vrijdag 08.30 - 11.30 uur 
Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij gesloten.

Kijk op onze tarievenpagina welke vaste dagdeelcombinaties er mogelijk zijn. Als u ook gebruikmaakt van de hele dagopvang bij Villa Terbregge kunt u één dagdeel afnemen.

Peuters hebben van nature de behoefte om te ontdekken en te verkennen. In de stijl van Maria Montessori helpen wij de allerkleinsten om zichzelf te ontwikkelen. Met het juiste aanbod aan materialen en spellen, leert een kind zijn eigen talenten ontdekken. Ieder kind is uniek en daar hebben we oog voor.

Peuteropvang in de ochtend bij Villa Terbregge
U kunt uw kind vier ochtenden in de week een paar uur bij ons brengen: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend is uw kind welkom van 8.45 tot 11.45 uur. Dan kan het andere kinderen leren kennen. En we doen net weer andere spellen dan het van thuis gewend is.

Ontwikkelen volgens de visie van Maria Montessori
We werken bij Peuteropvang Villa Terbregge volgens de visie van Montessori. Heel in het kort komt dat neer op 'Help mij het zelf te doen.' Een kind kan zich ontwikkelen als het met allerlei belevingen in aanraking komt. Als het op een positieve manier gestimuleerd wordt om iets nieuws te doen. En als alle vaardigheden daarbij aan bod komen. Zoals sociale vaardigheden, motorische, cognitieve, taal en communicatie, creativiteit en fantasie.

We volgen de ontwikkeling van uw kind
Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Van ouders horen we vaak dat we oog hebben voor hun kind. Met het kindvolgsysteem KIJK! houden we de ontwikkeling van uw kind bij. Zo kunnen wij talenten stimuleren en kinderen optimale ontwikkelkansen bieden. Daarnaast werken wij bij peuteropvang Villa Terbregge met een Voor- en Vroegschoolse Educatie-methode (VVE). Hierdoor hebben we extra aandacht voor de taal- en rekenontwikkeling, naast de andere ontwikkelingsgebieden zoals de motoriek. Eén keer per jaar nodigen we u graag uit voor een tienminutengesprek waarin we de ontwikkeling van uw kind bespreken.

We organiseren dus heel veel leuke activiteiten
We knutselen, maken uitstapjes in de buurt, bedenken beweegspelletjes, oefenen spelenderwijs met het leren van de kleuren. We werken daarbij aan de hand van een vast dagritme en steeds een ander thema. Dat vergroot de herkenbaarheid voor uw kind. Bij alles wat we aanbieden, laten we de peuters zoveel mogelijk zelf doen.

De vertrouwde sfeer van Kindcentrum Villa Terbregge
Ouders waarderen het gemak van een kleinschalig Kindcentrum in de wijk. De peuteropvang, het kinderdagverblijf, de Monterssori school en de BSO zitten in één pand. Ouders, pedagogisch medewerkers en de leerkrachten leren elkaar daardoor goed kennen. En voor de kinderen voelt het Kindcentrum als een gezellige en vertrouwde plek in de wijk.

Wilt u een rondleiding bij peuteropvang Villa Terbregge?
Of wilt u een ochtend samen met uw peuter meedoen? U bent van harte welkom.

Combineren met kinderdagverblijf is mogelijk
Het is ook mogelijk om peuteropvang te combineren met opvang voor een hele dag bij ons kinderdagverblijf. Vraag naar de mogelijkheden bij de locatiemanager of neem contact op met een van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies via 010 251 80 77.

Villa Terbregge