Peuteropvang
Het Pluspuntje

Rijke leeromgeving in basisschool Pluspunt

Ruime en omheinde buitenspeelplaats en inpandige gymzaal

Ouders kiezen hun gewenste vorm van ouderparticipatie

Adres

Dirkje Goedhartstraat 131
3065 GJ Rotterdam

Telefoonnummer

06-12 06 17 23

Locatiemanager

Esther Mulder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRK-nummer

246119810

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:30 uur tot 11:30 uur.

Op woensdag en in de basisschoolvakanties gesloten.

Het beste van twee werelden
In januari 2019 start peuteropvang Het Pluspuntje. Het Pluspuntje is onderdeel van de samenwerking tussen Kinderopvang BijDeHand en openbare basisschool Pluspunt in Prinsenland. Krachten worden gebundeld en kennis en ervaring worden gedeeld. OBS Pluspunt staat bekend om zijn brede en uitdagende lesaanbod. Vanaf groep 1 krijgen kinderen Engelse les en er is veel aandacht voor beeldende vorming, bewegingsonderwijs en wetenschap & technologie. Dit sluit aan bij de onderdelen ‘onderzoeken ’ en ‘levensecht’ uit de pedagogische visie van Kinderopvang BijDeHand.

Veel speelruimte in de school
Het lokaal van peuteropvang Het Pluspuntje is gevestigd in het gedeelte van het pand waar ook de kleuterklassen zijn. De peuters komen binnen door de kleuteringang vlak nadat de school begonnen is. We hebben volop speelruimte! Want we maken gebruik van het kleuterspeelplein en de inpandige kleine gymzaal. Peuteropvang Het Pluspuntje werkt met het kindvolgsysteem KIJK! Hierdoor is de ontwikkeling van uw kind goed in beeld en wordt u twee keer per jaar uitgenodigd voor een tienminutengesprek.

Voor- en vroegschoolse educatie
Wij werken met het voorschoolse taalprogramma Puk & Ko. Een goede voorbereiding op de basisschool. De VVE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van uw peuter zodanig te stimuleren dat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Contact met u is erg belangrijk
Als eerste zijn wij er voor uw kind. Maar ook de ouders zijn belangrijk voor ons. Goed contact tussen onze medewerkers en u is een voorwaarde voor goede verbinding tussen de opvang en thuis. Hoe u deze ouderparticipatie vorm geeft, kunt u zelf bepalen. Voordat uw peuter start bij Het Pluspuntje bespreken wij dit graag met u.

Samenwerking met school en andere BijDeHand-locaties
Onze medewerkers werken nauw samen met de (kleuter)leerkrachten van basisschool Pluspunt. Dit zorgt voor een makkelijke overgang van peuteropvang naar basisschool. De medewerkers van peuteropvang Het Pluspuntje maken deel uit van het team van peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO) Sjakie in de Chocoladefabriek en BSO Sjakie in Zjaak. Deze twee BSO-locaties halen dagelijks schoolkinderen van Pluspunt op. Daarnaast werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en Voorschools Maatschappelijk Werk.