Home

Nieuws

Rotterdamse ouderen en kinderen vieren Chinees Nieuwjaar op ludieke wijze

23 februari 2021

Ouderen en kinderen in Rotterdam vieren dit jaar het Chinees Nieuwjaar mee dankzij Stichting China Festivals Rotterdam, Vivre Productions (uitvoerende partij), Buurtwerk en Kinderopvang BijDeHand. Stichting China Festivals organiseert meerdere nieuwjaarsvoorstellingen op verschillende locaties. Zo kunnen ouderen die in de buurt van de betrokken locaties van Buurtwerk wonen vanaf hun balkon de leeuwendans live zien, …

BSO, ook voor oudere kinderen

15 februari 2021

Helaas is onze buitenschoolse opvang (BSO) op dit moment alleen online (lees daar hier meer over). Maar we hopen snel de BSO-kinderen weer te mogen opvangen. Want dat is goed voor ze. We leggen in vier woorden uit waarom.

Ga je mee naar De Toekomst?

15 februari 2021

Na het thema Wondere Wereld gaan we het Jaar van de Toekomst in. Via de subthema’s Tijd, Groei en Trend nemen we de kinderen mee op reis. In 2021 gaan we in de toekomst kijken! We leren van het verleden, kijken naar het heden en gaan dromen over de toekomst. Hoe ziet jouw leven eruit …

De BSO in de huiskamer

15 februari 2021

Wat doen we na de school? Geen groepssporten, de BSO is dicht en de kinderen vervelen zich misschien. Dat is niet zo gek. Onze BSO-medewerkers, organiseren graag een leuke middag voor de kinderen. Coronaproof uiteraard!

Oudergesprekken gaan door

15 februari 2021

Geen ouders op locatie, door de lockdown of omdat wij u helaas nog niet binnen kunnen en mogen ontvangen. De coronamaatregelen maken het voor u niet makkelijk om in contact te blijven met de pedagogisch medewerkers. Geen zorgen: de oudergesprekken gaan gewoon door.

Touzani’s gouden tips voor een gouden toekomst

4 februari 2021

Soufiane Touzani had als kind een droom: profvoetballer worden. Hij vond voetballen leuk en dus ging hij aan de slag: oefenen, oefenen, oefenen. Alles opzij voor zijn droom. Toen liep het anders dan verwacht … “Jij mag niet meer voetballen, vertelde de dokter mij.”

Jaar van de Toekomst

1 februari 2021

Ga je mee naar De Toekomst? Na het thema Wondere Wereld gaan we het Jaar van de Toekomst in. Via de subthema’s Tijd, Groei en Trend nemen we de kinderen mee op reis. In 2021 gaan we in de toekomst kijken! We leren van het verleden, kijken naar het heden en gaan dromen over de …

Goed gevulde speelgoededoelendozen afgeleverd

5 januari 2021

Van speelgoed naar Speelgoededoelendoos: een doos vol speelgoed voor kinderen die in armoede leven. En waar kan je beter speelgoed verzamelen dan op de kinderopvang? Donderdag 24 december haalde Mondial van Buuren Verhuizingen 40 volle Speelgoededoelendozen bij BSO De Edelsteen van Kern Kinderopvang. Dozen vol met mooi en bruikbaar speelgoed.

Krijgt u genoeg kinderopvangtoeslag?

14 december 2020

Krijgt u genoeg kinderopvangtoeslag? Sommige ouders krijgen meer of zelfs minder toeslag dan waar ze recht op hebben. Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt van verschillende zaken af. Verandert er iets in uw opvangbehoefte? Heeft u extra uren nodig of raakt u uw baan kwijt? Geef dit dan door aan de Belastingdienst, dan zorgen zij dat …

Opvoedcoach: Baby’s en boeken

14 december 2020

Samen lezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Niet voor niets worden jaarlijks in januari de voorleesdagen georganiseerd (www.nationalevoorleesdagen.nl). (Voor)lezen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind.