Home

Nieuws

Opvoedcoach, vertel eens over de Week van de Opvoeding

19 oktober 2021

Begin oktober was de Week van de Opvoeding. Met als thema ‘Vertel eens…’. Van de opvoedcoach kreeg u in de Flexkids Ouderapp een boekje met allerlei tips die passen bij dat thema. Eén tip delen we hier ook met u. Over spraak en taal.

Nieuw in Berkel en Rodenrijs; BSO Klip en Klaar

19 oktober 2021

Sinds eind augustus is er een nieuwe buitenschoolse opvang (BSO) in Berkel en Rodenrijs: BSO Klip en Klaar van Kinderopvang BijDeHand. In het gebouw van Openbare Dalton Basisschool De Klipper aan de Oudelandselaan. Daar kunnen de kinderen, direct vanuit school, spelen en zich ontwikkelen onder professionele begeleiding.

De rode draad deze herfstvakantie

19 oktober 2021

Het is herfstvakantie! Op de vakantieopvang van de BSO pakken we extra goed uit. Het thema van deze week heeft dezelfde kleur als de blaadjes aan de bomen: de rode draad.

KidsProeV stelt BSO-kinderen op de proef

19 oktober 2021

‘Hè, wat staat daar nou?’ Maandag 4 oktober staan de kinderen van buitenschoolse opvang (BSO) Zjaak om het weekprogramma heen. Maar er staat iets heel raars. Is het een spelfout, of een nieuw spel? De kinderen zijn allemaal 7 jaar of ouder en beginnen vandaag aan KidsProeV.

KidsProeV biedt meer aan kinderen vanaf 7 jaar

4 oktober 2021

Kinderopvang BijDeHand en Stichting GroeiBriljant komen met een nieuw concept voor de buitenschoolse opvang: KidsProeV. Kinderen vanaf 7 jaar proeven daarbij aan allerlei activiteiten om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talent ligt. 

De Week Tegen Pesten: Buitensluiten? Uitgesloten!

27 september 2021

De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School en Veiligheid. In 2021 is het motto ‘Buitensluiten? Uitgesloten!’. Samen zorgen we voor een groepsklimaat waar iedereen erbij hoort, een plek heeft en zich welkom voelt. Buitensluiten hoort daar niet bij! Net als op de basisscholen, heeft ook de SWKGroep aandacht voor het voorkomen en …

Opnieuw geplande stakingen FNV

14 september 2021

Op dinsdag 14 september  is er wederom een landelijke stakingsdag in de kinderopvang. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft haar leden in de kinderopvang opgeroepen om het werk neer te leggen. Staken is een grondrecht. Dus wanneer pedagogisch medewerkers willen staken, respecteren wij dat. Wat betekent dit voor uw opvang op die dag? Staken mag …