Een waterpoloclinic van Europees kampioen

Samenwerken, kracht, uithoudingsvermogen en vooral heel veel plezier! De BSO-kinderen van BijDeHand Kinderopvang maakten deze week kennis met waterpolo tijdens een bijzondere clinic van het Nederlands dameswaterpoloteam. De Europees kampioenen en hun bondscoach zorgden voor een spetterende kennismaking met deze topsport in zwembad Het Alexanderhof in Rotterdam.

Enthousiaste kinderen zorgen voor gedreven duels

Na een pittige warming-up en uitleg over de techniek van waterpolo kregen de kinderen de smaak te pakken. Ze werden ingedeeld in teams en klaargestoomd om een wedstrijd te spelen. Na diverse oefeningen en een parcours barstte de strijd los. De enthousiaste kinderen streden onder begeleiding van de kampioenen gedreven om de eer. Na een spannende strijd kon de dag helemaal niet meer stuk!

Waterpolo is een bewuste keuze in het Jaar van Body & Brains

Waterpolo is topsport waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen maar ook weerbaar moet zijn. In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje staan. Een bewuste keuze in het Jaar van Body & Brains. De kinderen worden een jaar lang meegenomen in een wereld van hersenkrakers en sport. Maar ook relaxen, gezond eten, vrienden en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod. Met zes verschillende thema’s, een ideeënboek, speciale activiteitendagen en een website vol leuke activiteiten (www.leukekinderactiviteiten.nl) wordt jong en oud uitgedaagd om gratis mee te doen.

Trots op de samenwerking met het Nederlands waterpoloteam

De SWKGroep, waar BijDeHand Kinderopvang onderdeel van is, is trots op de samenwerking met het Nederlands dameswaterpoloteam. Ze stimuleren kinderen in hun groei en investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaar maken hoort daarbij. Je leert je staande te houden. Ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.