Home

BSO, ook voor oudere kinderen

15 februari 2021

Helaas is onze buitenschoolse opvang (BSO) op dit moment alleen online (lees daar hier meer over). Maar we hopen snel de BSO-kinderen weer te mogen opvangen. Want dat is goed voor ze. We leggen in vier woorden uit waarom.

Uitdagend: de pedagogisch medewerkers organiseren veel activiteiten waarmee ze de kinderen uitdagen om nieuwe ontdekkingen te doen. Over zichzelf, over andere kinderen en over de wereld om hen heen. Uw kind ontdekt daardoor eigen talenten voor sport, muziek of in het organiseren en samenwerken.
Leuk: juist oudere kinderen willen graag met leeftijdsgenoten zijn. Samen lachen, kletsen en wegdromen. Welk kind wil dat nou niet? BSO is vrije tijd, waarin je samen kunt doen wat je leuk vindt. Dan vliegt de tijd en krijgt de sociale ontwikkeling van uw kind een boost!

Leerzaam: en dan hebben we het niet over het schoolse leren. Nee, juist het leren van elkaar. Uw kind komt anderen tegen, met andere belangstellingen en hobby’s. Zo groeit de leefwereld van uw kind. En dat is belangrijk voor de jaren die volgen. Het gaat om eigen keuzes leren maken, jezelf durven en mogen zijn, en daarin fouten mogen maken.

Vertrouwd: de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen vormen een vertrouwde omgeving. Hier is aandacht voor elkaar. Wanneer je als ouder moet werken is het fijn te weten dat uw kind op een veilige plek kan ontwikkelen. Een plek ook waar we tegemoet komen aan de behoefte aan zelfstandigheid van uw kind. Daar maken jullie samen afspraken over. Zo bereiden u en wij uw kind goed voor op de middelbare school.