Home

De rode draad deze herfstvakantie

19 oktober 2021

Het is herfstvakantie! Op de vakantieopvang van de BSO pakken we extra goed uit. Het thema van deze week heeft dezelfde kleur als de blaadjes aan de bomen: de rode draad.


Thema

Vakantie betekent meer tijd om op de BSO te spelen. Bij Kinderopvang BijDeHand kiezen we iedere vakantie een thema, die als een rode draad door het programma loopt. In de herfstvakantie is dat dus de rode draad.

Iets vertellen

Het draait om iets vertellen. Dat kan op meer manieren dan praten. Door te schrijven bijvoorbeeld, of iets uit te beelden. Of vertel het in een schilderij, een lied of gedicht. Belangrijk is altijd, dat je het verhaal in volgorde vertelt. Houd de rode draad vast.

Supermarkt

Zo leren de kinderen dat een boek een begin en een eind heeft. En ook bij koken is de volgorde belangrijk. Daarom volgen we verschillende recepten. En dat begint in de supermarkt, want wat koop je voor je gerecht?

Schrijfuitvinding

Verder staan we stil bij de toekomst … Hoe zal schrijven dan gaan? Alles op de computer? Of hebben de kinderen een beter idee? We bedenken een schrijfuitvinding! Ook laten we de fantasie van de kinderen de vrije loop door hen zelf een toneelstuk te laten maken. Kortom: vervelen hoeft niet deze herfstvakantie!