Home

KidsProeV stelt BSO-kinderen op de proef

19 oktober 2021

‘Hè, wat staat daar nou?’ Maandag 4 oktober staan de kinderen van buitenschoolse opvang (BSO) Zjaak om het weekprogramma heen. Maar er staat iets heel raars. Is het een spelfout, of een nieuw spel? De kinderen zijn allemaal 7 jaar of ouder en beginnen vandaag aan KidsProeV.


Wat is KidsProeV?

KidsProeV is een nieuw concept op de BSO dat past bij kinderen vanaf 7 jaar. Zij hebben behoefte aan meer zelfstandigheid en uitdaging. Kinderopvang BijDeHand biedt hen daarom KidsProeV aan: een programma op maat voor oudere BSO-kinderen. Het programma vindt u als BSO-ouder terug in de Flexkids Ouderapp. Iedere twee weken is er een ander thema. En de week na een vakantie bereiden we met de kinderen de volgende thema’s voor. Waar mogelijk werken we samen met bedrijven uit de buurt. Zoals Buurtwerk, of yogadocente Angela.

KidsVoiZ

Pedagogisch medewerker Jantine begon KidsProeV met KidsVoiZ. ‘Kinderen bedenken samen wat we gaan doen’, legt Jantine uit. ‘In een echte vergadering, de KidsVoiZ. De kinderen hadden op dag 1 gelijk al ideeën over een aantal onderwerpen. Ze vonden het geweldig en kwamen echt met een aantal zeer goede suggesties! Samen gaan we er daarvan zoveel mogelijk doen!’

Mozaïek

Bij BSO De Sleekoepel zijn ze er al uit: de kinderen willen een mozaïekproject doen. Tijdens de Art & Designweek vanaf 1 november gaan ze allemaal mooie dingen maken.

Trouwtrekken

Terug naar BSO Zjaak. Daar verzamelen de kinderen op de eerste dag van KidsProeV in de gang. Geïnteresseerd bekijken ze het weekprogramma. Het thema is Body&Mind, maar wat staat daar nou: trouwtrekken. ‘Wat is dat?’ klinkt het. ‘Oeps, foutje!’, zegt de pedagogisch medewerker. ‘Dat had touwtrekken moeten zijn!’ Kijk dat verklaart. Maar dan nog, wat heeft touwtrekken met je mind te maken? De pedagogisch medewerker legt uit dat het touwtrekken is voor slimmeriken… ‘Want wie niet sterk is, moet slim zijn!’