Home

Lekker groen, gewoon doen!

16 juni 2021

Klimmen en klauteren, een moddersoepje maken, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! De buitenspeelplaatsen bij veel locaties van Kinderopvang BijDeHand worden steeds groener. En lukt dat niet, dan zoeken we de natuur gewoon op! Een bos of park in de buurt zorgt alsnog voor ‘groene’ contacten.

Veel uitdagingen in de natuur

De natuur is een leerrijke en avontuurlijke omgeving. En het leuke aan buiten; het is nooit hetzelfde! Iedere dag is de natuur weer anders. Je komt er veel uitdagingen tegen die je kunt overwinnen. Denk aan (enge) beestjes, glibberige boomstammen en moeilijk te beklimmen bomen. Obstakels overwinnen versterkt de mentale en lichamelijke weerbaarheid van kinderen.

Fantasie om eindeloos te variëren

De natuur daagt kinderen uit om te bewegen: ze kunnen ergens omheen, onderdoor, overheen, erlangs enzovoorts. Er zijn vaak losse materialen die de verschillende ontwikkelingsgebieden blijven uitdagen. Denk aan takken, stenen, dennenappels en water. Kinderen hebben zoveel fantasie. Ze zien telkens overal iets nieuws in en kunnen eindeloos variëren. Het leuke van een groene buitenspeelplaats of spelen in de natuur is dat kinderen zelf op ontdekking gaan.

Laten ontdekken

Kortom: we duiken zoveel mogelijk met z’n allen de natuur in, want niets is leuker dan kinderen zelf te laten ontdekken!