Opvoedcoach

Opvoedcoach

Opvoeden is leuk, maar soms lastig en verwarrend. Iedereen heeft weleens vragen over opvoeden. Waarom werkt mijn aanpak niet? Wat zou ik anders kunnen proberen? Hoe maak ik de avondmaaltijd weer gezellig? Vanaf wanneer kan ik mijn kind alleen laten buitenspelen? Wij hebben een professional die met u meedenkt. Hieronder staan enkele opvoedkwesties. Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan aan onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.*.

* Voor medische vragen adviseren wij altijd contact met uw dokter op te nemen. Wij streven ernaar om binnen drie werkdagen contact met u op te nemen.

Gedrag tijdens verjaardagen

Mijn zoon van 10 jaar gedraagt zich thuis altijd goed en luistert meteen wanneer ik hem corrigeer. Wanneer we op een verjaardag zijn, gaat hij mee in het gedrag van de andere kinderen. Hij gedraagt zich dan stoer en geeft mij of mijn man een grote mond als ik hem iets vraag. Ik vind dit heel vervelend en weet niet goed hoe ik hier het best op kan reageren. Ik baal er dan van en schaam me voor zijn gedrag richting ons. Heeft u tips hoe ik dit aan kan pakken?
donderdag 27 december 2018

Wel of niet helpen met huiswerk?

Mijn zoon van 10 zit in groep 7. Hij krijgt regelmatig huiswerk mee van school. Ik vind het lastig hoe ik hier als ouder mee om moet gaan. Moet ik hem vragen of hij huiswerk heeft? Zal ik het samen met hem doen of is het nu al belangrijk dat hij dit zelf regelt?
vrijdag 02 november 2018

Omgaan met verdriet en rouw

Mijn dochter van 11 jaar heeft het erg moeilijk met het plotselinge overlijden van een dierbaar familielid. Ze lijkt somber en wil er niet over praten. Terwijl mijn zoon (4 jaar) er veel luchtiger mee om lijkt te gaan. Hij praat er soms over, maar gaat daarna weer door met spelen. Hoe komt dit? En kan ik mijn dochter helpen?
donderdag 30 augustus 2018

Weigeren vast voedsel door baby

Mijn dochter van 9 maanden is altijd een ‘hongerige’ baby geweest. Vanaf 6 maanden probeer ik haar te laten wennen aan vast voedsel. Meestal weigert ze na één of twee hapjes verder te eten. Ook weigert ze uit een fles of tuitbeker te drinken. Ze raakt helemaal over haar toeren. Borstvoeding krijgt ze elke tweeëneenhalf uur, dit gaat prima. En ze is vrolijk en gezond. Ik heb geprobeerd om haar spelenderwijs aan ander eten te laten wennen, maar zonder resultaat. Ik ben bang dat ze over een half jaar nog steeds niet aan andere voeding wil en dat het niet lukt om haar te plaatsen op het kinderdagverblijf. Hoe ga ik met dit probleem om?
donderdag 01 november 2018

Angstig kind

Mijn dochter is 6 jaar en enig kind. Ze is vaak bang om ergens naartoe te gaan. Vroeger had ze moeite met afscheid nemen op de kinderopvang, maar dat gaat op school nu beter. Ze wil liever niet alleen boven spelen, ze speelt het liefst bij ons in de buurt. Ook is ze soms bang als ze in bed ligt ’s avonds. Dan roept ze en stelt allerlei vragen. Bijvoorbeeld over de dood. Is haar angst gepast of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn? En wat kunnen wij als ouders doen om haar te helpen?

maandag 11 juni 2018