Nieuws

Ruim 330 kinderen krijgen spetterende waterpoloclinic

9 december 2019

Uithoudingsvermogen, kracht, een goede zwemtechniek en natuurlijk goed kunnen gooien; zomaar wat kenmerken die je als waterpolospeler moet bezitten. De 8+ kinderen van Kinderopvang BijDeHand maakten op 24 oktober kennis met deze sport tijdens een bijzondere waterpoloclinic door Jong Oranje in Optisport zwembad Het Alexanderhof.

Kijken, aanvallen en scoren

“Opletten, ik ga nu gooien!”, klinkt een hoge stem luid door het zwembad. “Ja, ik ben er klaar voor, kom maar hoor!”, antwoord de ander. Er hangt een enthousiaste sfeer in het zwembad Het Alexanderhof. Het water is gevuld met talloze gedreven koppies. Terwijl het Nederlands dameswaterpoloteam traint voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 krijgen alle 8+ kinderen van Kinderopvang BijDeHand een waterpoloclinic van Jong Oranje.

Écht iets leren

De dames lieten eerst wat vaardigheden aan de kinderen zien. Vol aandacht keken zij naar wat de waterpolosters in petto hadden. Aanvallen, scoren en vrije worpen: alles werd uitgelegd. Daarna was het natuurlijk de beurt aan de kinderen zelf. Dat gebeurde niet zonder een stevige warming-up. “We vinden het echt gaaf dat we deze clinic kunnen geven aan de kinderen”, vertellen de dames van Jong Oranje. “Het is mooi om het enthousiasme van de kinderen te zien en te merken dat we ze écht iets kunnen leren!”

Waterdichte samenwerking

De SWKGroep waar Kinderopvang BijDeHand onderdeel van is, steunt de waterpolodames. Wij kiezen bewust voor waterpolo waarbij respect en samenwerking belangrijke aspecten zijn. Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Waterpolo is echte topsport waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen, maar ook weerbaar moet zijn. In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje/vrouwtje staan. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaarheid is een fase die daarbij hoort. Je leert je staande te houden. Ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.”