Nieuws

Sportieve buitenschoolse opvang geopend op sportpark Het Hoge Land

9 september 2020

Bij een nieuwe buitenschoolse opvang (BSO) in Berkel en Rodenrijs kun je direct het sportveld op. BSO De Sporter van Kinderopvang BijDeHand bevindt zich namelijk letterlijk op sportpark Het Hoge Land.

“Wat is er fijner dan na een lange dag op school sportief aan de slag te gaan?” zegt Audrey Potman-Jansen, locatiemanager bij Kinderopvang BijDeHand. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen. Daarom zijn we heel blij dat we nu een BSO hebben die in alles sportiviteit uitstraalt.”

Kennismaken met sporten

BSO De Sporter bevindt zich op het complex van sportclub TOGB. “We vangen de kinderen na schooltijd op in een eigen ruimte bij TOGB”, zegt Audrey. “Na wat te eten en drinken laten we de kinderen onder begeleiding kennismaken met allerlei sporten op de voetbal-, handbal- en tennisvelden. Voor elk kind wat wils!”

Meer uitdaging

Basisschool De Klipper werkt nauw samen met de buitenschoolse opvang locatie. “In eerste instantie bieden we plek op BSO de Sporter aan kinderen van basisschool De Klipper”, zegt Audrey. Maar die hebben toch al een BSO? “Ja, onze locatie De Vuurvlinder zit bij de school in. Die BSO biedt veel soorten activiteiten aan. Met De Sporter richten we ons bovendien op kinderen vanaf 7 jaar. Juist die oudere basisschoolkinderen zoeken vaak meer uitdaging op de BSO. Die willen wij op De Sporter bieden. Met leuke en sportieve activiteiten, waardoor de kinderen meer dan de dagelijks benodigde hoeveelheid beweging krijgen!”