Nieuws

Twee dagen vol sportiviteit en plezier tijdens de BijDeHand Zomerspelen

27 augustus 2020

Op dinsdag 25 en donderdag 27 augustus vonden traditiegetrouw de BijDeHand Zomerspelen plaats. Zoals voorgaande jaren twee dagen vol met leuke en sportieve activiteiten voor kinderen van Kinderopvang BijDeHand tussen de 4 en 13 jaar oud. Dit jaar waren de BijDeHand Zomerspelen anders dan anders.

Een hele goede oplossing

De BijDeHand Zomerspelen werden dit jaar op alle BSO-locaties van BijDeHand gehouden. Geen grote sportlocatie met heel veel kinderen bij elkaar, maar wel groots op de eigen BSO-locatie. “Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de Zomerspelen met alle kinderen bij elkaar te organiseren.” vertelt Joy, locatiemanager en mede-organisator van de BijDeHand Zomerspelen. “Maar het alternatief bleek een hele goede oplossing!” Kinderopvang BijDeHand besteed veel aandacht aan sport en vindt het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om van sport te genieten. “We hebben een nieuw sportprogramma met bijbehorend draaiboek gemaakt, zodat de kinderen een hele leuke en sportieve dag konden beleven.”

Op de film

Op beide dagen is er een bijzondere gezamenlijke warming-up gedaan. De warming-up was digitaal en werd vooraf, samen met mascotte teQ, opgenomen. Zo kon iedereen goed opgewarmd en gemotiveerd aan de dag beginnen. En tijdens de BijDeHand Zomerspelen werd er door middel van een vlog verslag gedaan van de activiteiten. De film daarvan kun je op YouTube terugvinden.

Cadeautje van Kinderopvang BijDeHand

Het programma bevatte diverse nieuwe, uitdagende spellen. Één daarvan was Kubb. Een van oorsprong Zweeds buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. “Een perfect spel om tijdens de vakantie te doen!”, zegt Joy. “Daarom kregen alle BSO-locaties een speciale BijDeHand-versie van het spel. Zo kunnen we het spel ook tijdens de vakantie op de BSO spelen.”